Det er enkelt å brygge øl hjemme

Drømmen til mange ølvenner og gourmeter er å brygge øl selv. Siden brygging av øl er en kompleks biokjemisk prosess, er det viktig å ha riktig utstyr og ingredienser sammen slik at en glitrende, fyldig drink kommer ut til slutt. I nettbutikken ich-zapfe.de finner du bryggetilbehør du trenger for å enkelt kunne brygge ditt eget øl. Vi tilbyr deg grunnleggende ingredienser som bryggergjær, malt, flak og spesialutstyr som potetkokere, maltfreser, gjæringsboller og vørtekjøler.

Brygg ditt eget øl med riktige ingredienser

I tillegg til humle, er malt en av de grunnleggende grunnmurene av øl. Malt blir til når korn begynner å spire og stivelsen blir til sukker, som igjen er ansvarlig for gjæringsprosessen. Oppdag vår brente malt, hvetemalt og flak: byggmalt og hvetemalt i forskjellige varianter for lyse og mørke øl, for sterk til salt smak, for pils eller ale. Ingen øl uten gjær. Det er ansvarlig for alkoholinnholdet og den gjenværende sødmen i ølet. Vi tilbyr deg SAFALE tørrbryggergjær, en kjent amerikansk gjærstamme med lav til middels sedimentasjon og middels grad av endelig gjæring. Med denne høykvalitets bryggergjæren kan du lage et harmonisk øl med lite diacetyl.

Bryggkjeler og annet tilbehør til brygging av øl

Hvis du vil brygge øl selv, trenger du spesialutstyr, spesielt en vannkoker. Våre vannkokere laget av førsteklasses rustfritt stål holder 25 l til 150 l, fås med eller uten kran og er egnet for alle typer ovner. Våre vannkoker av høy kvalitet har sitt eget varmeelement med termostat. Du trenger bare en vannkoker for alle bryggeprosesser, fra mosing til raffinering og matlaging. Du finner kompakte elektriske bryggekoker for 20 l opp til helautomatiske Braumeister-kjeler med en kapasitet på 200 l. For at gjæringsprosessen skal lykkes, trenger du en gjæringsbung, som sikrer at gjæringsgassene slipper ut av bryggebeholderen, men luft ikke kan komme inn. Du kan finne gjæringsbung i forskjellige størrelser. Hvis du sliper maltet selv, tilbyr vi deg praktiske maltfabrikker, for eksempel laget av formbart støpejern, som også egner seg til å male mais og frø. Med vårt omfattende utvalg av tilbehør er du godt utstyrt for profesjonell ølbrygging hjemme!

Å brygge øl selv er enklere enn du tror

I gjennomsnitt drikker hver tysker 102 liter øl per år. Dette betyr at innbyggerne i befinner seg på tredjeplass ikke bare i EU, men også over hele verden. Bare i Tsjekkia og Østerrike er ølforbruket enda høyere. Gitt ølens fortsatt store popularitet, bør det ikke være noen overraskelse at flere og flere prøver å være hobbybryggere. Det er ikke uvanlig at brygging av øl blir en virkelig lidenskap etter de første forsøkene. Med riktig redskaper og riktige ingredienser er det ikke så vanskelig å brygge et velsmakende øl selv og få et flott alternativ til kjøpte varianter.

Brygg øl med et ølsett

Hvis du ikke har noen erfaring med å brygge øl ennå, anbefaler vi at du starter med et ølbryggingssett. Et slikt sett inneholder alle de viktige komponentene du trenger for din start som hobbybrygger. Så du kan starte med en gang og prøve ditt første egenbryggede øl. Det er lettere egentlig ikke. Forberedelsen av gjæringsbuljongen gjøres raskt, så i utgangspunktet trenger du bare gi ølet tid til å gjære. Takket være øldusjsettet vil du snart kunne skåle med hjemmebrygget øl ditt , Vi er sikre på at ikke bare du, men også vennene dine vil bli glade. I vår nettbutikk vil du selvfølgelig også finne komplette ølbryggingssett som gir deg en ukomplisert og billig introduksjon til ølbrygging.

Å brygge øl er ikke en oppfinnelse av modernitet

Å brygge øl har lang tradisjon. Så det første ølet ble laget for rundt 6000 år siden i Mesopotamia. I middelalderen var det hovedsakelig munker som brygget øl og brukte dette for å overleve deprivasjon under fasten. Med den industrielle revolusjonen endret også prosedyren for å brygge øl. Så det var bare franskmannen Louis Pasteur som fant ut at det er to forskjellige typer gjær. Mens bunngjærende gjær synker til bunnen av ølet ved slutten av gjæringen, skyves toppgjæringsgjæren oppover av karbondioksidet. Siden lavere temperaturer er nødvendige for å brygge bunnfermentert øl, var dette Brygging var unntaket i lang tid. Tilstrekkelig avkjøling var bare mulig der det var nok is om vinteren. Dette endret seg bare med oppfinnelsen av kjølemaskinen, som imidlertid ikke helt har fortrengt toppfermentert øl før i dag. Populære ølgjærede øl er for eksempel hveteøl, Kölsch eller Berliner Weisse.

Å brygge øl krever bare fire ingredienser

Å brygge øl er ikke bare forbeholdt store bryggerier, men med passende utstyr og nødvendig kunnskap er også veldig vellykket i dine egne fire vegger. Dimensjonene er selvfølgelig åpenbare derved betydelig mindre. Mens store bryggerier lett produserer flere millioner hl øl per år, vil antallet ditt egenbryggede øl sannsynligvis begrenses til noen få liter. Teknologien som ligger til grunn for ølbrygging , er imidlertid i utgangspunktet den samme, og listen over ingredienser er håndterbar uavhengig av hvor mye øl du vil brygge. Fordi til slutt øl, hvis det er brygget i henhold til renhetsloven, alltid består av fire ingredienser. Du trenger disse fire ingrediensene for å brygge øl:

  • vann
  • gjær
  • humle
  • Malz

Smaken eller øltypen bestemmes av typen og mengden av de enkelte
ingrediensene og den nøyaktige bryggeprosessen.

Brygg ditt eget øl i fem trinn

For å brygge ditt eget øl trenger du ingrediensene som er nevnt og utstyret som kreves for bryggeprosessen, som du for eksempel kan få i form av et praktisk ølbryggingssett. Selve bryggingen krever i utgangspunktet bare fem trinn som du må gjennom.

Trinn 1 i å brygge øl: mose

Mosing handler om å blande vann og malt med hverandre og varme det opp. På denne måten frigjøres sukkeret fra malt. Dette er nødvendig slik at gjæren senere kan omdanne den til karbondioksid og alkohol.

Trinn 2 i brygging av øl: raffinering

Ved raffinering vaskes det resterende sukkeret som fortsatt er i malt, og malt og væske skilles fra hverandre.

Trinn 3 i brygging av øl: humlekoking

I dette trinnet blir humlen lagt til væsken. Dette gir ølet bitre stoffer og sikrer den fine krydret aromaen.

Trinn 4 i brygging av øl: gjæring

I fjerde trinn får gjæren sitt store utseende. Det er avgjørende for å brygge øl. Fordi bare gjæren omdanner sukkeret i væsken til kullsyre og alkohol.

Trinn 5 når du brygger øl: aldring av flasker

Selv om gjæren i prinsippet allerede har produsert øl, er det nødvendig å la det såkalte unge ølet modnes i noen uker. For dette formålet tappes det og får stå i omtrent to uker.

Vi har alt du trenger for å brygge ditt eget øl

Som du ser er det å brygge øl ikke så komplisert som du kanskje tror. Med riktige ingredienser og utstyr vil du helt sikkert snart kunne brygge ditt eget øl. Enten komplette ølbryggingssett, individuelle enheter som bryggekoker eller ingredienser som malt - hos oss vil du finne alt du trenger for å brygge øl i ditt eget hjem.