Termostater har som oppgave å holde romtemperaturen eller kjøletemperaturen på et visst antall grader. Dette er spesielt viktig med øl, fordi bare kjølig øl smaker veldig godt. Og for å holde drikken på den optimale temperaturen under kjøling, er termostater ekstremt praktiske.

Temperaturkontroller

Termostater er temperaturkontrollere som bruker sensorer for å registrere den gjeldende omgivelsestemperaturen. Du kan også angi et settpunkt via termostater, som skal oppnås når som helst. Termostater regulerer derfor romtemperaturen, enten i kjølerommet eller i drikkekjøleren. Termostater installeres ofte direkte i kjølesystemer og dermed en av de viktigste komponentene i systemet.

En istermostat måler temperaturen på isen opp til 12 ° C. En avfrosttermostat advarer deg når den er for varm. Og universelle kjølekontrollere viser temperaturen på fryseren. Termostater hjelper ikke bare til catering, men også i private husholdninger, til å servere et kjølig, friskt øl når som helst.

Riktig øltemperatur

Målet er å bruke termostater for å bringe ølet til en perfekt temperatur, selv når det kjøler. For hvem vil ha varmt øl i et glass? Øl smaker raskt foreldet og foreldet når det er for varmt. Som regel skal det serveres et øl på syv til ni grader, dvs. kjøleskapstemperatur, noen ganger litt kjøligere på varme sommerdager. Hvert øl trenger en litt annen temperatur for å utvikle sin fulle smak. Med termostater kan du derfor justere kjøling perfekt til "din" type. En Pils smaker best på syv til ni grader, mens sterkere varianter som sterke øl kan være litt varmere, lettere øl litt kjøligere.

Øl skal alltid være på riktig temperatur, ikke for varmt, ikke for kaldt. Hvis ølet er for varmt, er det for mye skum. Derfor er det mange kjølesystemer. Bruk deretter termostater for å sjekke om drikken har nådd ønsket temperatur.

Øl skal aldri kjøles eller varmes for raskt. Trikset med å plassere øl i fryseren anbefales ikke. Du bør heller ta hensyn til den ideelle temperaturen fra begynnelsen av med termostater. Det er best å lagre ølet i et kjølig og mørkt miljø, for eksempel i kjelleren. Også her er det viktig å sørge for at omgivelsestemperaturen er riktig.