CO2 og riktig trykk er nødvendig for å tappe øl profesjonelt. CO2-trykk er derfor nødvendig for å tappe deilig øl. Det leveres i gassflasker, og sikkerhetsaspekter er alltid topp prioritet når du håndterer kjemikalier. Blant annet bør du derfor oppbevare flaskene trygt på et godt ventilert sted.

Bruk av CO2-flasker

Avhengig av fyllmengde er CO2-flaskene i forskjellige størrelser og har forskjellige diametre. En flaske med 0,5 kg er tilstrekkelig for 150 liter øl, en 2 kg flaske for 600 liter. Ventilene på flaskene er standardiserte og passer derfor til hver trykkreduksjon. For å koble trykkreduksjoner til flaskene, finner du også kontakter fra oss. Trykksenkere sikrer at et visst trykk på utløpssiden ikke overskrides, selv med forskjellig trykk på innløpssiden.

Noen flasker har allerede en praktisk justerbar fot for sikker installasjon. Du kan også kjøpe en justerbar fot separat. Flaskeholdere som kan henges i en ølfat er også praktiske. Flaskeholderne er ideelle når det ikke er nok plass til trygt å plassere en CO2-flaske. Sikkerhet kommer først når du tapper øl! Av denne grunn har vi også skilt for driftsvirksomheter med bruksanvisning for sikker servering i området.

CO2-flasker er stort sett tilgjengelige i cateringbransjen. Under visse omstendigheter kan privatpersoner klare seg uten det og ty til alternativer. Derfor, i tillegg til CO2-flasker, fører vi også karbondioksidkapsler, som brukes i visse enheter eller festkagger.

Påfyll

CO2 er ikke bare nødvendig for å trekke øl, men også når du camping eller i et fiskekvarium. Derfor er det mulig å fylle på mange steder. Du beholder flasken og kan fylle den på når som helst. Du kan fylle på CO2-flasker hos detaljister for campingbehov, i drikkevarehandelen eller i jernvarehandel. CO2-flaskene har 10 år TÜV. Noen flasker har et flaskebur, et spesielt håndtak. Dette buret er lovpålagt, og noen forhandlere fyller bare feil når buret er festet. Påfylling skal bare noen gang utføres av spesialister. Du bør alltid ta hensyn til gjeldende sikkerhetsforskrifter.

Når de brukes trygt, sørger CO2-flasker og kullsyreholdige kapsler til at ølet alltid er friskt og forfriskende på bordet.

CO2-flasker for ditt tappesystem

Kullsyreflasker brukes til å trekke opp det nødvendige trykket i tappesystemet, og dermed forhindre at karbondioksid frigjøres fra ølet og tillater transport gjennom øllinjen. I vårt sortiment finner du også den rette CO2 flasken til dispenseringssystemet ditt, samt passende tilbehør som flaskeholdere, koblingsstykker og bruksanvisning for tilkobling av karbondioksidflasken og sikker drift av dispenseringssystemet behov.

Hvorfor karbondioksidflasken er så viktig

Gjæringen produserer CO2 (karbondioksid) i ølet. Dette karbondioksidet er ansvarlig for at ølet får sin friske smak. Når den slipper ut, smaker den foreldet og foreldet. For å forhindre dette, er det nødvendig å sørge for at det er tilstrekkelig mottrykk i dispenseren. En karbondioksidflaske er koblet til dette formålet. CO2-innholdet i flasken sikrer at karbondioksid i fat ikke løses opp fra ølet og hjelper også til å bygge opp trykket som kreves for transport gjennom øllinjen til springen. Med andre ord, CO2-flasken gjør det mulig å unngå en flat smak og du eller gjestene dine kan alltid glede deg over fersk tappet øl.

Koble CO2-flasken riktig

Når du doserer øl, er det viktig å sikre riktig driftstrykk i doseringssystemet. Men siden trykket i CO2-flasken overstiger det mange ganger, er det ikke mulig å koble karbondioksidflasken direkte til Koble til systemet. I stedet er det nødvendig å bruke en passende trykkreduserende. En slik trykkreduksjon gjør det mulig å regulere trykket til ønsket nivå og sikrer dermed at riktig driftstrykk for å tappe ølet kan stilles med CO2-flasken. Høyden på Driftstrykk avhenger av forskjellige faktorer, og det er grunnen til at du må justere trykkregulatoren individuelt.

Disse faktorene avgjør hvor mye trykk du må generere med en CO2-flaske og trykkregulator:

  • CO2-innholdet i ølet (Et høyt CO2-innhold krever høyt mottrykk for å forhindre at karbondioksid frigjøres fra ølet.)
  • Temperaturen på ølfat (kaldere jo mindre mottrykk er nødvendig for å forhindre at kullsyre oppløses, jo mindre er behov for mottrykk.
  • Høydeforskjellen mellom tønne og kranen (En stor høydeforskjell krever et tilsvarende høyt trykk for transport til springen .)
  • Lengde og tykkelse på linjen (Jo kortere og tykkere øllinjen, desto mindre press er nødvendig for å transportere ølet.)

Sikkerhet ved håndtering av en CO2-flaske

Det er et trykk på opptil 60 bar i fulle CO2-flasker. Når du kjøper din karbondioksidflaske, kan du bare stole på anerkjente leverandører som oss, som du kan være sikker på at kvaliteten på CO2-flaskene er perfekt. I tillegg, på grunn av det høye trykket inne også Forsiktig håndtering av CO2-flasken er alltid nødvendig. Ellers kan beholderen med komprimert gass eksplodere og føre til alvorlige personskader. Ikke legg CO2-flasken ned, men hold alltid beholderen oppreist. For et spesielt sikkert stativ, anbefaler vi at du bruker en passende base eller flaskeholder fra vårt sortiment.

Alternativer til å avgi kullsyreflaske

Bruk av en komprimert gassflaske i form av en CO2-flaske er ikke den eneste måten å tappe øl på. Alternativt kan en ølkran med en membranpumpe brukes. I stedet for trykket fra CO2-flasken, skaper en membranpumpe et undertrykk som trekker ølet fra fatet gjennom linjen til Zapfhahn fremmes.

Fordeler med å avgi en CO2-flaske

En øldispenser med en membranpumpe har fordelen at det ikke lenger er nødvendig med en karbondioksidflaske når du doserer, og selvfølgelig elimineres også behovet for å kjøpe en ny CO2-flaske. Imidlertid kan trykket ofte ikke justeres nøyaktig her, noe som kan føre til problemer når du tapper. Eksperter foretrekker derfor vanligvis å tappe med en CO2-flaske og en Druckminderer , hvor du kan regulere driftstrykket optimalt. Likevel bør du vurdere øltapping med en membranpumpe i private områder i det minste som et alternativ til å tappe med karbondioksidflasker.

Kjøp CO2-flasker og passende tilbehør

I vår butikk kan du kjøpe karbondioksidflasker i forskjellige størrelser. Avhengig av dine behov, velg en CO2-flaske med en kapasitet på 0,5 eller 2 kg eller karbondioksid kapsler som er egnet for drift av mange enheter. Det er best å bestille riktig tilbehør til din karbondioksidflaske og bruk et passende stativ eller flaskeholder, for eksempel for å sikre sikker drift av dispenseringssystemet ditt med en CO2-flaske .

Selvfølgelig vil du også finne CO2-reduksjonsmidler hos oss, som du fleksibelt kan justere driftstrykket på dispenseringssystemet ditt og alltid oppnå perfekte resultater når du tapper.