Vannkran: høykvalitets beslag for kjøkken og bad

Enten kjøkken eller bad - kraner bør ikke mangle i noen bygning. De finnes i utallige former og design, slik at det finnes en passende modell for praktisk talt alle behov.

Trenger du en ny kran, er det best å ta en titt på utvalget vårt. Der finner du kraner av høy kvalitet som du enkelt kan kjøpe på nett og få levert

De viktigste tingene om kraner på et øyeblikk

 • En kaldtvannskran har kun én tilkobling som den kobles til kaldtvannsrøret til husinstallasjonen.
 • En kran som kan brukes til å blande kaldt og varmt vann kalles et blandebatteri.
 • Før kjøp skal det blant annet kontrolleres om det er behov for høy- eller lavtrykksventil.
 • Vannkraner til kjøkkenet fås også med integrert håndtut, for eksempel ved behov.
 • På badet brukes kraner ikke bare på servanter, men også på dusj, badekar og bidé.
 • En ettgreps blandebatteri har kun ett kontrollelement for regulering av vannmengde og temperatur.
 • I vår butikk kan du kjøpe høykvalitets kraner i ulike design på nett.

Hva er en vannkran?

En kran er et utløpsarmatur som kan brukes til å regulere mengden vann som kommer ut. Kraner brukes til forskjellige formål, og det er derfor deres strømningshastighet varierer betydelig i noen tilfeller.

Utenom det finnes det kraner i svært forskjellige former, størrelser og utstyrsvarianter. Avhengig av dine individuelle krav og lokale forhold kan du for eksempel velge mellom såkalte kaldtvannskraner, ettgreps blandebatterier, togreps blandebatterier eller armaturer som er utstyrt med sensor eller en fleksibel håndspray.

I tillegg, når du er på utkikk etter en ny kran, vil du uunngåelig komme over begrepene høytrykkskran og lavtrykkskran. Vi forklarer lenger ned på denne siden når hvilken variant som er den rette ved kjøp av kran.

Kaldtvannskran

Varmt vann fra springen er ikke alltid nødvendig. Noen ganger er kaldt vann tilstrekkelig eller det er ikke mulig å gi varmt vann på grunn av manglende sentral vannbehandling i kombinasjon med mangel på plass til kjele.

I dette tilfellet kan du installere en enkel kaldtvannskran. En slik modell har kun én tilkoblingsmulighet, hvor den kobles til vanntilkoblingen i veggen med en vannslange.

Installasjonen av en slik kaldtvannskran, som er tilgjengelig i en rekke forskjellige design for kjøkken, bad eller til og med utendørs, er ukomplisert og lykkes vanligvis uten problemer med forsiktighet og litt manuell dyktighet.

Blandebatterier: Vannkran for kaldt og varmt vann

I tillegg til enkle kraner for kaldt vann, finnes det også modeller som kan brukes til å ta opp både kaldt og varmt vann fra springen. Denne varianten omtales som et blandebatteri, siden blandingen av kaldt og varmt vann utføres direkte i armaturet.

Blandebatterier er normen, i hvert fall i Tyskland. I andre land er derimot separate kraner for kaldt og varmt vann fortsatt normen.

Bruk av blandebatteri har den store fordelen at brukerne alltid kan velge hvilken vanntemperatur de foretrekker og slipper å velge mellom varmt og kaldt vann.

Når du skal kjøpe en kran eller et blandebatteri har du utallige forskjellige modeller å velge mellom. Du kan kjøpe blant annet ettgreps blandebatterier, modeller med to kontroller eller blandebatterier med integrert dusjhode.

Utover det må det også skilles mellom såkalte høy- og lavtrykksarmaturer. Det benyttes alltid høytrykksarmaturer når bygget har sentral vannbehandling. Det ser du spesielt ved at det er to koblinger i veggen.

Hvis vannet derimot varmes opp med kjele, trenger du en såkalt lavtrykksarmatur. Dette ser du ut fra at det kun er én tilkobling for kaldt vann på veggen.

Bortsett fra det kan høy- og lavtrykksbeslag lett skilles ut ved antall koblinger på beslaget. Høytrykkskoblinger har to koblinger for vannslanger. Ved lavtrykksarmaturer er det derimot tre.

Vannkran til kjøkkenet

På kjøkkenet er kranen en uunnværlig del av vasken. Det spiller ingen rolle om du eier en oppvaskmaskin eller ikke. Kranen kan brukes på kjøkkenet til å fylle kasseroller med vann, vaske opp for hånd eller vaske frukt og grønnsaker.

En armatur til kjøkkenet omtales ofte som en kjøkkenkran. Det finnes et stort utvalg av ulike design, så du finner garantert en passende modell til din vask.

Trenger du en kran til kjøkkenet ditt, avhengig av lokale forhold, kan det være lurt å kjøpe en modell med uttrekkbar eller svingbar håndtut. Dette er spesielt nyttig hvis du regelmessig vasker opp for hånd eller vasker grønnsaker som salat i vasken.

Vannkran til badet

Akkurat som på kjøkkenet bør det ikke mangle en kran på badet. Den er installert der i hvert fall ved vasken slik at det alltid er rennende vann tilgjengelig for å vaske hender og pusse tenner. Når det er sagt, er badekar også vanligvis utstyrt med en kran, noe som gjør det enkelt å tilsette varmt vann når det er nødvendig for en avslappende bløtlegging.

Som med kraner til kjøkkenet er også utvalget av kraner til badet svært stort. Avhengig av hva som er spesielt viktig for deg og akkurat hvor du ønsker å installere kranen på badet, har du et bredt utvalg av løsninger til disposisjon.

En kran, også kjent som en servantkran, er tilgjengelig i form av et ettgreps blandebatteri samt et togreps blandebatteri. Utover det finnes det selvfølgelig også blandebatterier for veggmontering, som hovedsakelig brukes i dusjer og badekar.

Ettgreps blandebatteri: praktisk og økonomisk

I tillegg til funksjoner som form, kan kraner også kjennetegnes ved blant annet funksjon. Såkalte ettgreps blandere er for eksempel armaturer som er utstyrt med ett enkelt betjeningselement.

Kontrollelementet til ettgrepsblanderen brukes til å regulere vannmengden. Ved å vri den til venstre og høyre kan du derimot stille inn temperaturen som vannet som kommer ut av springen skal ha.

Ettgreps blandebatterier kjennetegnes blant annet av sin brukervennlighet, som kun krever én hånd. I tillegg til vannmengden kan spesielt temperaturen også stilles inn spesielt raskt og nøyaktig. Dette viser seg ikke bare å være spesielt praktisk i hverdagen. Det bidrar også til at vannforbruket som regel er lavere ved bruk av ettgrepsbatteri, siden man ikke trenger å prøve lenge for å finne riktig blanding mellom varmt og kaldt vann.

To-greps blandebatteri: ofte førstevalget for restauratører

Selv om 1-greps miksere utvilsomt gir noen fordeler, er 2-greps miksere fortsatt veldig populære. Spesielt innen gastronomi er denne varianten av kranen ofte førstevalget.

Som navnet tilsier er en to-greps blandebatteri et blandebatteri som har to separate kontroller for regulering av varmt- og kaldtvannstilførselen. Dette kan noen ganger gjøre det litt vanskelig å oppnå ønsket vanntemperatur.

Vannkraner og lydisoleringen

Moderne kraner for kjøkken og bad er utstyrt med lydisolering. Som et resultat forblir driftsvolumet deres håndterbart slik at de ikke forstyrrer hverdagen og for eksempel ikke forårsaker støy for naboer selv når de er installert i leilighetsbygg.

Hva bør vurderes når du kjøper en vannkran

Når du leter etter en ny kran, vil du raskt finne at det er et stort utvalg av ulike modeller å velge mellom. I prinsippet er dette en positiv ting. Samtidig gjør det store utvalget det også vanskelig å finne en passende kran som oppfyller dine egne ideer og lokale krav.

For at du skal velge riktig kran, er det et par ting du bør vurdere når du kjøper. Dette er den eneste måten å sikre at din nye kran vil gjøre jobben sin som tiltenkt og at det ikke vil oppstå unødvendige problemer eller til og med vannskader etter installasjon.

Følgende spørsmål må avklares før du kjøper kranen:

 • Hvor skal kranen installeres (bad eller kjøkken)?
 • Er varmtvann tilgjengelig eller er det tilstrekkelig med kaldtvannskran?
 • Er det nødvendig med høy- eller lavtrykkskobling?
 • Skal den nye kranen være et ettgreps blandebatteri?
 • Er det nødvendig med spesielle funksjoner, for eksempel en håndspray?

Når du kjøper kranen, vær oppmerksom på kvaliteten

I tillegg til de nevnte punktene bør det nok si seg selv at du bør være oppmerksom på god produktkvalitet når du kjøper kranen din. Fordi dårlige materialer og dårlig utførelse sikrer uunngåelig at forventet levetid på den nye kranen din er relativt kort.

Du må derfor mest sannsynlig bytte ut kranen raskere enn om du hadde bestemt deg for en høykvalitetsmodell i utgangspunktet. Dette koster kun penger og tid unødvendig, noe som gjør at gleden ved den antatte handelen vanligvis er kortvarig.

Kjøp kraner av høy kvalitet på nett

Hvis du ønsker å kjøpe en ny kran, har du kommet til rett sted. I butikken vår finner du et bredt utvalg av høykvalitets kraner som du kan velge mellom.

Bestill din nye kran direkte fra oss i butikken og få kjøpet levert til den adressen du ønsker. Vi er ikke i tvil om at du vil være helt fornøyd med produktkvaliteten, de rimelige prisene og vår utmerkede service.