Høykvalitets blandebatteri for profesjonelle og private kjøkken

Enten i private eller profesjonelle kjøkken - blandebatteri er en del av det absolutte basisutstyret. Varmtvann kan tross alt ikke tas ut av kranen uten et passende blandebatteri.

I vår butikk finner du et stort utvalg av høykvalitets blandebatteri til kjøkken, som du kan kjøpe billig på nett og enkelt få levert.

Blandebatteri til kjøkkenet - de viktigste tingene på et øyeblikk

 • Blandebatteri brukes ikke bare på kjøkken, men også på bad.
 • Ved kjøp av blandebatteri er det viktig å merke seg om det kreves høytrykksbatteri eller lavtrykksbatteri.
 • Blandebatterier til kjøkkenet kan være laget av rustfritt stål, forkrommet messing eller plast.
 • Vannarmaturer finnes som enhåndsblander samt tohåndsblander.
 • Butstyrt med håndspray gjør det lettere å vaske opp og rengjøre mat som grønnsaker.
 • Et blandebatteri med sensor er spesielt praktisk og kan også score poeng når det gjelder hygiene.
 • Alle som legger vekt på god kvalitet ved kjøp av blandebatteri kan se frem til lang levetid på vannarmaturen.
 • Hos oss finner du høykvalitets blandebatterier i ulike design til ditt kjøkken.

Hva er et blandebatteri?

Først og fremst er et blandebatteri selvfølgelig en kran. Den kobles til vannrøret slik at springvannet kan fjernes.

Begrepet blandebatteri refererer til at kranen lar varmt og kaldt vann blandes slik at temperaturen på vannet kan reguleres etter ønske. I motsetning til dette brukes en enkel kaldtvannskran kun for å regulere strømningshastigheten til tappevannet, noe som alltid er tilstrekkelig når det ikke er behov for varmtvann uansett.

Blandebatteri for ulike bruksområder

Søker du på Internett etter et nytt blandebatteri vil du raskt finne at det er et enormt utvalg av ulike modeller tilgjengelig og du vil bli konfrontert med ulike termer som du kanskje ikke har vært kjent med.

Først og fremst er det i denne sammenhengen selvsagt viktig å vurdere formålet du leter etter et blandebatteri til. For det finnes selvfølgelig ikke bare modeller til kjøkkenet, men også til dusjen eller vasken på badet, for eksempel.

Mulige bruksområder for blandebatteri med et blikk:

 • Blandebatteri til kjøkkenet
 • Blandebatteri til badekaret
 • Blandebatteri til dusjen
 • Blandebatteri til baderomsvasken
 • Blandebatteri til bidet

Blandebatteri som høy- eller lavtrykksarmaturer

Når du kjøper et nytt blandebatteri, trenger du ikke bare være oppmerksom på bruksområdet og funksjonsutvalget. I tillegg er det også viktig å vite om du trenger en høytrykksarmatur eller en lavtrykksarmatur. Det avgjørende her er hvor akkurat det varme vannet kommer fra.

Dersom det er både varmtvannstilkopling og kaldtvannstilkopling på veggen, betyr det at vannet varmes opp med gjennomstrømningsvarmer eller sentralvannbehandlingsanlegg. I dette tilfellet er en såkalt høytrykksarmatur det riktige valget.

Er det derimot kun én tilkobling for kaldt vann på veggen, slik at vannet på kjøkkenet ditt først må varmes opp med kjele, trenger du en lavtrykksarmatur.

Du kan også se forskjell på de to variantene ved at høytrykkskoblinger har to koblinger, mens lavtrykkskoblinger har tre koblinger for vannslangene.

Vannbeslag laget av forskjellige materialer

Når du kjøper blandebatteriet ditt kan du selvfølgelig også velge mellom ulike materialer bl.a. For eksempel er det modeller laget av plast eller rustfritt stål.

Et blandebatteri laget av plast er vanligvis spesielt rimelig. Imidlertid slites materialet som regel raskere ut, noe som selvfølgelig kan ha en negativ effekt på kranens levetid.

Med et blandebatteri laget av rustfritt stål kan du derimot som oftest gå ut fra at den er mye mer robust og derfor bedre tåler påkjenningene knyttet til daglig bruk. Dette bør som regel også merkes med lengre levetid, slik at merkostnadene som regel betaler seg ved kjøp.

Bortsett fra plast og rustfritt stål, brukes messing også ofte som materiale for produksjon av blandebatterier. Metallet er også ganske sterkt og slitesterkt, så du trenger vanligvis ikke bekymre deg for pålitelighet med en kvalitetsmodell. Det forkrommede utsiden beskytter blandebatteriet til kjøkkenet ditt mot rust og ser også elegant ut.

Blandebatteri til kjøkkenet i ulike utførelser

Avhengig av situasjonen på stedet skal blandebatteriet selvsagt oppfylle andre krav. Utvalget her er på ingen måte begrenset til enkle kraner som du kan bruke til å regulere temperaturen på springvannet på kjøkkenet ditt.

Utenom det er det for eksempel blandebatterier som er utstyrt med uttrekkbar tut, samt uttrekkbare modeller eller blandebatterier som du kan bruke til å produsere varmt vann som en vannkoker.

Blandebatteri med oppvasksprøyte

Et blandebatteri installert på kjøkkenet brukes ikke bare til å fylle kasseroller, men også til å vaske opp og rengjøre mat som grønnsaker.

Til dette formålet er et blandebatteri med integrert dusjhode et utmerket valg.Dusjhodet er utstyrt med en slange og kan trekkes ut av vannkranen ved behov. Dette gjør den spesielt fleksibel og du kan vaske gryter eller rense frukt og grønt uten problemer.

I tillegg til modeller med uttrekkbart eller svingbart dusjhode, finnes det også blandebatterier som har både vanlig vannkran og ekstra dusjhode. Avhengig av hva du trenger vannet til, kan du velge hvordan du vil bruke blandebatteriet ditt. Disse modellene er spesielt populære i profesjonelle kjøkken.

Blandebatteri med sensor

Såkalte sensorarmaturer kan vise seg å være ekstremt praktiske, spesielt i den profesjonelle sektoren eller i offentlige anlegg. Disse modellene er utstyrt med en sensor som automatisk slår på vannet så snart du legger hendene foran det.

Dette er spesielt hygienisk fordi du ikke trenger å røre kranen for å skru av og på vannet. Spesielt hvis du har skitne hender på grunn av tilberedning av maten og kranen også brukes av flere, viser dette seg å være en stor fordel som taler for å kjøpe et blandebatteri med sensor.

Ettgreps blandebatteri

En ettgrepskran er utstyrt med en enkelt kontroll for å justere både mengde og temperatur på vannet. Når spaken åpnes, renner vannet ut og vanntemperaturen kan reguleres ved å vri den til venstre og høyre.

Betjeningen av et ettgreps blandebatteri er spesielt ukomplisert. Både vannmengde og temperatur kan stilles inn svært nøyaktig. Bortsett fra det er vannforbruket til en slik modell relativt lavt, siden temperaturreguleringen ikke tar mye tid sammenlignet med blandebatterier med to kontroller.

Blandebatteri med to håndtak

I tillegg til ettgreps blandebatterier finnes det også blandebatterier som er utstyrt med to styringer. Det kalde vannet slås på med det ene håndtaket og det varme vannet slås på med det andre. Avhengig av hvor langt de to kontrollelementene er slått på, varierer temperaturen på vannet.

Ideelt sett betjenes en slik to-greps mikser med begge hender. Siden det noen ganger tar et øyeblikk før ønsket temperatur er innstilt, har vannforbruket med et blandebatteri med to spaker en tendens til å være litt høyere enn med et ettgreps blandebatteri.

Likevel kan i prinsippet begge variantene brukes på kjøkken. Hvilken modell du foretrekker er selvfølgelig helt opp til deg når du kjøper ditt nye blandebatteri.

Hva bør vurderes ved kjøp av blandebatteri

Ønsker du å kjøpe et blandebatteri er det selvfølgelig et par ting du bør være oppmerksom på. I tillegg til avgjørelsen mellom høy- og lavtrykksarmaturer og ønsket utstyr, er det viktigste ved innkjøp å sikre god kvalitet.

Det kan være fristende å kjøpe billigst mulig blandebatteri og spare litt penger. Erfaring har imidlertid vist at gleden over den antatte sparingen vanligvis er kortvarig. Fordi et dårligere blandebatteri for kjøkkenet vanligvis ikke kan konkurrere med modeller av høyere kvalitet når det gjelder levetid.

Det tar ofte ikke så lang tid etter igangkjøring før kranen gir de første problemene og for eksempel begynner å lekke. I dette tilfellet har du selvfølgelig ikke noe annet valg enn å bytte ut blandebatteriet på kjøkkenet ditt. Dette koster ikke bare penger, men også tid.

Ved å være oppmerksom på god produktkvalitet fra første stund kan du spare deg selv for denne unødvendige innsatsen. Du finner høykvalitets blandebatterier til kjøkkenet ditt, som er kvalitetsmessig imponerende, for eksempel i vår butikk.

Kjøp høykvalitets blandebatteri til kjøkkenet

Er du på jakt etter et nytt blandebatteri til kjøkkenet ditt, har du kommet til rett sted. I butikken vår finner du et omfattende utvalg av høykvalitetsmodeller å velge mellom.

Disse inkluderer ettgreps blandebatteri, tohåndsbatterier og blandebatterier med håndspray eller praktiske sensorbeslag. Det bør derfor ikke være noe problem for deg å finne en vannbeslag til kjøkkenet i vår butikk som oppfyller dine krav optimalt.

Kjøp ditt nye kjøkkenbatteri enkelt på nett og få bestillingen levert til deg enkelt og pålitelig. Vi er sikre på at du vil være helt fornøyd med kranen din fra vår nettbutikk og vår utmerkede kundeservice.