For husholdningen, gastronomi eller privat hobbykjøkken
Antall kraner eller typer øl
Kjølekapasitet (liter per time)
Integrert luftkompressor eller CO2
Som et komplett sett eller bare en dispenser
Som komplett sett inkludert rengjøringstilbehør

Et godt øl kan tappes på kor tid, og det smaker enda bedre med profesjonelle doseringssystemer og tilbehør. Flere og flere ølelskere og hobbybryggere ønsker å tappe øl hjemme, og en kran er også en del av inventaret i et klubbhus. Utkast til øl av enhver type overbeviser med riktig karbondioksidinnhold og en skumkrone som et "kirsebær på kaken". Det er viktig at dispenseren og tilbehøret er av god kvalitet og at du rengjør systemet regelmessig, men selv med god rengjøring bør ølet aldri komme i kontakt med kranen. Du kan bestille dispenseringssystemer, tilbehør og rengjøringsmidler direkte fra oss via nettet.

Profesjonelle dispenseringssystemer

På en pub er tappesystem ganske enkelt en viktig del av det hele, og tappesystemer hjemme er høydepunktet for enhver samling. Selv det å tappe øl er morsomt! Imidlertid må hver dispenser settes opp riktig før bruk. Når du gjør det, bør du være spesielt oppmerksom på CO2-trykket, fordi sikkerhet også er i høysetet når du tapper øl, slik at du kan ta din første øl i fred og ro. For øvrig smaker ølet best når det er nappet og ikke tappes og deretter helles sammen.

Høyre ølkran

Hold først ølglasset i en vinkel under springen, og åpne kranen. Når du fyller, blir glasset sakte flyttet til en vertikal stilling. Når glasset er omtrent 2/3 fullt, lukker du springen og lar ølet hvile i kort tid slik at skummet kan sette seg. Når du setter glasset på igjen, renner ølet ned i glasset og du fyller ølglasset opp til kanten. Et unntak er bygg- og hveteøl, som bør tappes i en omgang. Mange dispenseringssystemer har også en skumknapp som du kan forme skumkronen med.

Hvis glasset er for tørt, dannes det mye skum og bobler, så du bør skylle glasset før du tapper. Selv en kran som ikke er helt åpen fører til sterk skumdannelse, og hvis trykket er for lavt, dannes det ikke skum. For varmt øl fører også til for mye skum. Den ideelle temperaturen på øl er seks til syv grader. Termostater og annet tilbehør hjelper deg med å perfeksjonere ølkranen.