Slange

Trenger du hjelp med å holde drikkevarene i kjølige temperaturer fra tappetårnene dine? Hos Tappetårn har vi alt du trenger, inkludert slanger for å optimalisere tappeteknologien din. Vi tilbyr en rekke forskjellige slanger og koblinger for å sikre at du har alt du trenger for å opprettholde konsistent temperaturkontroll. Her er noen av våre beste alternativer:

1. Tappetårn Slange

Tappetårn slangen vår er designet spesielt for tappetårn, og passer perfekt til våre utleveringssystemer for å gi en jevn strøm av øl og andre drikkevarer. Med vår tappetårn slange, kan du være sikker på at drikken din alltid er i riktig temperatur mens du serverer. Slangeteknologien gir en rask og jevn overføring av væske til glasset ditt, uten noen uønskede smaker eller lukt.

2. CO2 Flaske Slange

Våre CO2 flaske slanger gir en stabil forsyning av CO2 og bidrar til å opprettholde det perfekte trykket i tappetårnet ditt. Denne slangen er spesielt utformet for våre CO2 regulator og hjelper deg med å nå det riktige trykket for en perfekt pint hver gang. CO2-flasken er avgjørende for en jevn strøm av drikkevarer fra tappetårnet ditt og vår CO2 flaske slange vil gi deg det du trenger for å opprettholde dette. Denne høykvalitets slangen er slitesterk og enkel å installere, som gjør det til enkelt og smertefritt å vedlikeholde ditt tappetårn.

Slanger kobler ølfatet til tappesystemet. Takket være moderne ølfat laget av rustfritt stål, når ølet nesten helt keimfritt til Tappekran. Med riktig trykk flyter ølet problemfritt fra fatet til glasset. Imidlertid bør du regelmessig grundig rengjøre slangene for å unngå helsefare. Vi har forskjellige ølslanger, slanger for CO2 og passende verktøy i sortimentet vårt.

Ølslanger

Ølslanger er tilgjengelige som metervare i ulike lengder og er egnet for kontakt med mat, noe som betyr at de er svært egnet til bruk med matvarer. Vi har også forskjellige diametere på lager, slik at du kan få de riktige slangene tilpasset ditt tappesystem. I tillegg er det viktig å ta hensyn til hvilket trykk slangene er beregnet for. Noen slanger er også mykere enn andre. Avhengig av dine behov, vil du finne den riktige slangen for ditt system hos oss. Vi tilbyr også SK-ledninger og trykkluftslanger i sortimentet vårt.

Ølslangene må alltid være godt og grundig rene og fri for bierslam, ølstein og rester av drikke. I vårt sortiment finner du ulike rengjøringsmidler. Forurensninger kan skade helsen og påvirke ølets smak.

CO2-slanger

I tillegg til slangene for øl, er det også behov for slanger for CO2, som må være spesielt sikre siden de er designet for å tåle visst trykk. Vi har for eksempel slanger på 1,5 meter med en indre diameter på 7 mm i sortimentet vårt. Slange er laget av høykvalitets og sterkt belastbare SK-ledninger og har to rette nippler, muttere og tetninger. Andre lengder er tilgjengelige på forespørsel. Høytrykksslanger med SK-merking egner seg også for overføring av karbondioksid.

Tilbehør og verktøy

Tetninger kan for eksempel monteres på øl- og CO2-slanger. I tillegg trenger du sikringer, koblinger og muttere i forskjellige utførelser. Avhengig av behovet ditt, vil du derfor finne reservedeler av alle slag hos oss. Du trenger også såkalte nippler, gjennom hvilke slangen føres. De er designet for forskjellige lengder og diametere, og kan være rette eller bøyde. Du kan bestille en nipplsett med muttere, klemmer og tetninger i tillegg til nipplene.

I tillegg tilbyr vi verktøy og tilbehør i sortimentet vårt. Slangeklemmer med isolert håndtak eller solide slangeskjærere er praktiske verktøy ved installasjon av tappesystemet og eventuelle reparasjoner.

Ingen øltapping uten ølledning

For driften av tappeanlegget ditt trenger du forskjellig tilbehør. Dette inkluderer spesielt en passende ølledning som transporterer ølet fra fatet til tappkranen. Uten en slik ølslange med riktig tykkelse og lengde kan du ikke tappe øl. I vår butikk finner du et stort utvalg av høykvalitets ølledninger og passende tilbehørsdeler som tetninger og adaptere.

Ølledningen påvirker tappetrykket

For å oppnå gode resultater ved tapping er riktig driftstrykk for tappesystemet avgjørende. I tillegg til temperaturen og CO2-innholdet i ølet, spiller ølledningen en stor rolle når det gjelder det nødvendige tappetrykket. Både diameteren og lengden på ølledningen er viktige faktorer. Jo lengre ølledningen er, desto høyere blir trykket som er nødvendig for å transportere ølet fra fatet til tappkranen. Samtidig øker trykketapet med synkende tykkelse på ledningen, noe som må kompenseres ved hjelp av CO2 eller en annen metode. En ølledning med en diameter på syv millimeter og en lengde på fem meter krever derfor vanligvis et høyere tappetrykk enn en ølslange med en diameter på 10 millimeter og en lengde på tre meter. Med en ølledning med en diameter på syv millimeter kan du forvente et friksjonstap på 0,1 bar for hver to meter ledning. Med en ølslange med en diameter på 10 millimeter vil det derimot være et trykkfall på 0,1 bar for hver seks meter ledning.

Velge riktig ølledning

Ølledninger er tilgjengelige i ulike diametre. Hvilken ølslange som er riktig valg i ditt tilfelle, avhenger av ulike faktorer. Avhengig av avstanden og høydeforskjellen fra fatet til tappkranen, samt hvilke andre utstyr som brukes i tappesystemet ditt, kan en annen ølledning være egnet. Siden en veloverveid sammensetning av tappesystemet er avgjørende for resultatene ved tapping, er det verdt å gi litt oppmerksomhet til detaljer som valg av ølledning, selv om det kan virke som en mindre viktig faktor.

Ølledningen må rengjøres regelmessig

Øl er en matvare og krever omfattende hygiene. Dette inkluderer selvfølgelig også ølledningen. Regelmessig rengjøring er avgjørende for å forhindre dannelse av avleiringer og bakterier i tappesystemet.

Disse påvirker ikke bare ølets smak, men kan også forårsake sykdom. Rengjør tappesystemet ditt, inkludert ølledningen, regelmessig og utfør en grundig rengjøring etter behov. Bare på denne måten kan du forsikre deg om at tappesystemet alltid er tilstrekkelig rent, og at det utskjenkte ølet har en feilfri kvalitet. Dette er spesielt viktig i restaurantbransjen, men gjelder selvfølgelig også hvis du bruker et tappesystem hjemme for private formål. Hvis du ikke vet hvordan du skal rengjøre tappesystemet ditt og ølledningen på riktig måte, finner du for øvrig en omfattende veiledning med nyttige tips på nettsiden til Deutscher Brauer-Bund.

Kjøp kvalitetsølledninger

Når du kjøper ølledninger, må du sørge for at slangen passer til tappesystemet ditt. Gi også fortrinn til kvalitetsprodukter som du finner i butikken vår. Ettersom ølledningen kommer i direkte kontakt med ølet, er det avgjørende at materialet er godkjent for næringsmidler, slik at det ikke avgir skadelige stoffer til drikken.

Korrekt tilkobling av ølledningen

For at tappingen skal fungere problemfritt, er det ikke bare viktig å kjøpe riktig ølledning. Det er også nødvendig å koble den til på riktig måte. Tappesystemet må være helt tett. Ellers kan det oppstå problemer med trykket, øl kan lekke ut, og innsiden av ølledningen og tappesystemet kan bli forurenset med bakterier. Sørg derfor alltid for å bruke en egnet ølledning og fest den med egnede tetninger, klemmer og klemringer. På denne måten unngår du problemer under tappingen og sikrer at tappesystemet fungerer feilfritt.

Vårt utvalg av ølledninger og tilbehør

Uansett om det er som metervare eller som ferdig montert sett - hos oss vil du garantert finne den riktige ølledningen. Vi har et sortiment av ølslanger og CO2-s slanger i alle vanlige diametre, slik at vi kan tilby en løsning for enhver behov. I tillegg inkluderer vårt tilbud alt fra dyser og tetningsringer til klemmer og klemringer, alt du trenger for en profesjonell tilkobling av ølledningen din. Dette inkluderer også høykvalitets isolasjonsslanger som du kan bruke til isolering av drikkevannsrør. Kjøp ølledningene dine og det nødvendige tilbehøret hos oss i butikken og stol på pålitelig kvalitet fra anerkjente produsenter for driften av tappesystemet ditt. Vi leverer bestillingen din raskt og pålitelig til ønsket adresse, slik at du ikke opplever unødvendig ventetid etter kjøpet.