Kobbergryter - kvalitet til kjøkkenet ditt

I tillegg til kokekar laget av rustfritt stål og aluminium, finnes det også kobbergryter. Kobber kan lede varme meget godt og reagerer spesielt raskt på temperaturendringer. Kobbergryter er spesielt verdsatt av profesjonelle kokker på grunn av materialegenskapene. Selvfølgelig er de også et godt valg for ambisiøse hobbykokker.

Ønsker du å kjøpe kobbergryter, har du kommet til rett sted. I butikken vår finner du ulike gryter av høy kvalitet laget av kobber, som du kan bestille direkte på nett og få dem levert praktisk.

Kobbergryter - de viktigste tingene på et øyeblikk

  •  For at en kobbergryte skal beholde glansen, kan det være nødvendig å polere den fra tid til annen.
  •  Kobber har blant annet god varmeledningsevne, slik at kobbergryter varmes opp spesielt jevnt.
  •  Kobberpanner er et godt valg, spesielt for matlaging på gasskomfyr, på grunn av deres raske respons på temperaturendringer.
  •  Kobbergryter som skal brukes på en induksjonskomfyr må ha et ferromagnetisk belegg.
  •  Kobbergryter er ofte belagt med for eksempel tinn eller stål.
  •  I vår butikk kan du enkelt kjøpe kobbergryter av høy kvalitet på nett og få dem levert.

Kobbergryter for krevende profesjonelle kokker og ambisiøse hobbykokker

Selv om det er velkjent at de ikke brukes så ofte som kokekar i dag, er kobbergryter utvilsomt en av de absolutte klassikerne. Kobber har tross alt blitt brukt av mennesker i mange tusen år. Spesielt profesjonelle kokker liker å bruke gryter laget av kobber, da materialegenskapene gjør at de kan regulere temperaturen spesielt nøyaktig.

I prinsippet er det selvsagt ikke noe galt i at ambisiøse hobbykokker velger å kjøpe kobbergryter for også å dra nytte av materialets positive egenskaper.

Fordeler med kobbergryter

Kobber har en rekke viktige fordeler som materiale for kokekar. Metallet reagerer veldig raskt på temperaturendringer. Den varmes raskt opp og kjøles også raskt ned. I tillegg har kobber utmerket varmeledningsevne, slik at kobbergryter varmes opp spesielt jevnt.

Disse egenskapene sørger for at retter kan tilberedes veldig godt med en gryte laget av kobber. På grunn av dette faktum er kobbergryter spesielt verdsatt av profesjonelle kokker, siden de ofte er avhengige av å kunne kontrollere temperaturen nøyaktig og raskt redusere den på slutten av koketiden for å lykkes med rettene deres.

Ulemper med kobbergryter

Selv om gryter laget av kobber kan få poeng med sine fordeler, spesielt hos profesjonelle kokker, har kokekar laget av dette metallet også en eller to ulemper som i hvert fall ikke bør ignoreres helt ved kjøp.

Et poeng som spesielt private amatørkokker kan vurdere å ikke kjøpe kobbergryter, er definitivt deres relativt høye pris. For sammenlignet med konvensjonelle gryter laget av aluminium eller rustfritt stål, er gryter laget av kobber vanligvis merkbart dyrere.

Dessuten er ikke kobber like robust som for eksempel rustfritt stål. Kobbergryter er derfor svært vedlikeholdskrevende og håndtering av dem i hverdagen krever en viss forsiktighet for å unngå bulker og riper.

Kobberpotter trenger stell

Høykvalitets gryter laget av kobber er svært holdbare. Samtidig er de også ganske følsomme. Det myke metallet kan bøye seg relativt enkelt. Den er utsatt for riper og kan reagere med enkelte matvarer, noe som får den til å miste glansen over tid.

For å kunne ha glede av dem lengst mulig krever derfor gryter laget av kobber en viss stell. I tillegg til vanlig håndvask er det vanligvis nødvendig å polere kobbergryter fra tid til annen med en passende poleringspasta for å holde dem skinnende.

For hvilke typer komfyrer passer en kobbergryter?

I prinsippet kan du også bruke kobbergryter til matlaging på komfyr med for eksempel en glasskeramisk platetopp. I dette tilfellet er det imidlertid viktig at kobbergryter din har en litt tykkere bunn. Dette sikrer at den hviler jevnt på komfyren.

Men fordelene med en kobbergryte nytes best på en gasskomfyr uansett. Fordi dette gjør det mulig å regulere varmen veldig raskt ved matlaging. Så snart gassovnen er slått på, er den varm. Hvis flammen slås av, er varmen borte umiddelbart. I kombinasjon med kobberets raske reaksjon på temperaturendringer, sikrer dette at maten kan tilberedes til perfeksjon.

Kobbergryter til induksjonskomfyrer?

Induksjonskomfyrer lar temperaturendringer være like raske som gasskomfyrer. Ekv

Samtidig er de energieffektive og eliminerer risikoen forbundet med åpen ild.

Kobbergryter er vanligvis ikke egnet for bruk på en induksjonskomfyr. Men det finnes også gryter laget av kobber som har et ferromagnetisk belegg. Hvis dette er tilfelle, kan den respektive kobbergryter også brukes til matlaging på induksjonskomfyr.

Hvorfor har kobbergryter et belegg?

Kobber kan reagere, spesielt når det kommer i kontakt med sure matvarer, noe som noen ganger kan være et problem. Av denne grunn er kobberpotter ofte belagt med et annet materiale.

Belegget kan for eksempel bestå av tinn. Men siden tinn er svært følsomt og har et svært lavt smeltepunkt, etterlater levetiden til et slikt belegg mye å være ønsket dersom det håndteres feil. Et belegg av rustfritt stål viser seg derimot å være betydelig mer robust og holdbart.

Til syvende og sist er det selvfølgelig opp til deg om du foretrekker en kobbergryte med eller uten belegg. Den planlagte søknaden spiller absolutt også en rolle.

Uavhengig av dette, bør du alltid sørge for når du kjøper at kobbergryter du velger faktisk består hovedsakelig av kobber. Erfaring har vist at dette ikke alltid er tilfelle. Hvis du ønsker å dra nytte av de positive egenskapene til en kobbergryte når du lager mat, anbefaler vi derfor at du ser nærmere på beskrivelsen av den tilsvarende modellen før du kjøper.

Kjøp kobbergryter av høy kvalitet

Kobbergryter er spesielt populære blant profesjonelle kokker. Men selv kresne amatørkokker setter stadig større pris på fordelene som en kobbergryte gir dem.

Ser du etter kobbergryter av høy kvalitet, har du kommet til rett sted i vår butikk. Kjøp kobbergryter hos oss på nett og få det nye kokekaret levert til deg raskt og pålitelig. Vi er sikre på at du vil være helt fornøyd med kjøpet ditt og at du vil ha glede av kobbergryter dine i veldig lang tid.