Antall kraner eller typer øl

CO2 regulator

CO2-regulatorer er installert i slanger eller kontrollsystemer for å regulere trykket i systemet. Selv om ulike trykk virker på innsiden, blir trykket på utsiden ikke overskredet takket være en CO2-regulator. Hvis CO2-flasken er koblet direkte til kranen, kan for høyt trykk føre til at tønnen sprekker. Derfor sikrer CO2-regulatorer sikkerheten når du tapper øl.

CO2-regulatorer for trykkreduksjon er tilgjengelige for doseringssystemer med 3 eller 7 bar. Trykkventilen kobles direkte til CO2-flasken. Et manometer for flaskens innhold viser et område mellom 0 og 250 bar. Dette gjør det også enkelt å se når CO2-nivået blir lavt. En trykkavlastningsventil inkluderer også en sikkerhetsventil og en avstengningsventil. CO2-regulatorer bør kun kjøpes fra sertifiserte spesialforhandlere med testet kvalitet. For å justere trykkreduksjonen riktig, må driftstrykket for doseringssystemet være kjent.

Ølet i seg selv inneholder karbondioksid gjennom gjæringsprosessen. CO2-trykk hjelper nå med å transportere det først inn i tønnen og senere fra tønnen til tappekranen, og dermed inn i glasset. Hvis trykket er for lavt, slipper karbondioksidet fra ølet i øllinjen, og det blir bare skum i ølglasset. En liten CO2-regulering er ideell for mindre fat som for eksempel 5-liters festfat, da det sikrer trykkutjevning og dermed sikkerhet selv ved lavt bartrykk.

Verktøy og individuelle deler

Et praktisk verktøy er en "fangende" CO2-nøkkel for å stramme en CO2-regulator. På den ene siden er diameteren tilpasset CO2, og på den andre siden for nitrogen.

I tillegg kan alle individuelle deler relatert til CO2-regulatorer kjøpes separat fra oss. Et innholdsmanometer viser når CO2 er tomt, og et arbeidsmanometer utfører generelle målinger og viser arbeidstrykket. Det inkluderer også avstengningsventiler og mellomtrykksregulatorer for CO2, N2 og blandet gass fra 3 til 7 bar.

Øl kan tappes enklere med CO2-regulatorer. Uansett hvilket trykk som virker på innsiden, blir et bestemt trykk opprettholdt på utsiden. Med riktig innstilt trykk strømmer ølet nå med ønsket mengde skum fra springen. Verktøy som arbeidstrykkmålere eller innholdstrykkmålere hjelper til med å justere trykket.

CO2-regulering: Uunnværlig for dosering av CO2

CO2-regulatorer er en uunnværlig komponent i doseringssystemer. På den ene siden sikrer de tilstrekkelig driftssikkerhet i systemet, og på den andre siden sikrer de at ølet kan tappes ordentlig uten bare skum fra springen. Hvis du trenger en passende CO2-regulator for dispenseren din, har vi et stort utvalg av forskjellige modeller og tilbehør tilgjengelig fra sertifiserte spesialforhandlere.

Hvordan fungerer en CO2-regulator?

Det finnes forskjellige typer CO2-regulatorer som er designet for forskjellige doseringssystemer og linjetrykk. Uansett har en CO2-regulator alltid en sensor som registrerer det gjeldende trykket i rørsystemet, samt en ventil som er koblet til den for å redusere trykket ved behov. Hvis trykket stiger for mye, åpnes sikkerhetsventilen på CO2-regulatoren. Dette er viktig både for sikkerheten i doseringssystemet og for tapping av ølet. Vanligvis kan trykket på CO2-regulatoren justeres i trinn på 0,1 bar. Dette gjør det mulig å tilpasse det veldig nøyaktig til de aktuelle forholdene, slik at optimale resultater oppnås når du tapper øl.

Hvorfor doseringssystemer trenger en CO2-regulator

Ølet i tønnen inneholder CO2 på grunn av gjæringen. For å forhindre at CO2 slipper ut, er det nødvendig med et passende mottrykk som balanserer trykket i ølfatet. En komprimert gassbeholder brukes til dette formålet. De fleste øl blir tappet med CO2, og derfor er en komprimert CO2-flaske ofte brukt. Men siden trykket i CO2-flasken er mye høyere enn det som kreves for tapping av øl, er det ikke mulig å koble beholderen direkte til systemet. I stedet må CO2-flasken kobles til en passende CO2-regulator. Dette sikrer at det optimale mottrykket genereres, slik at tappesystemet ikke blir skadet, og karbondioksidet forblir i ølet under tapping.

Riktig trykk er nødvendig for gode resultater

For å oppnå gode resultater når du tapper øl, er det viktig å justere riktig trykk. Dette kan reguleres ved hjelp av en justeringsskrue som er festet til CO2-regulatoren, og høyden må justeres avhengig av ulike faktorer.

Du må ta hensyn til følgende faktorer når du justerer trykket:

 • Ølets temperatur (jo varmere ølet er i tønnen, desto lettere oppløses CO2, og derfor kreves det mer mottrykk.)
 • CO2-innholdet i ølet (jo høyere CO2-innhold, desto høyere mottrykk er nødvendig for å forhindre oppløsning av karbondioksid.)
 • Lengde og diameter på øllinjen (jo tynnere og lengre linjen er, desto større friksjon og dermed trykkfall oppstår under transport.)
 • Høydeforskjellen opp til springen (jo større høydeforskjell fra ølfatet til kranen, desto mer trykk er nødvendig for tapping.)

Trykkregulatorer for forskjellige applikasjoner

Det er viktig å bruke riktig CO2-regulator for ditt doseringssystem. Dette er den eneste måten å sikre tilstrekkelig driftssikkerhet og gode resultater ved tapping. Sørg for å sjekke hvilket driftstrykk ditt doseringssystem er designet for, og hvilken type komprimert gass som brukes. Selv om de fleste øl tappes med CO2, brukes noen ganger nitrogen (N2) eller en blandet gass (som for eksempel med Guinness) som komprimert gass for tapping. I vårt sortiment finner du CO2-regulatorer for forskjellige doseringssystemer og tilhørende tilbehør:

 • CO2-regulatorer for AFG-doseringssystemer med 7 bar
 • CO2-regulatorer for øldoseringssystemer med 3 bar
 • Mellomtrykkregulatorer for CO2, N2 eller blandet gass
 • Passende tilbehør og reservedeler

Kjøp kvalitets CO2-regulatorer

Velg en CO2-regulator som passer til ditt doseringssystem, og kjøp den aktuelle modellen direkte fra oss i butikken. Du vil dra nytte av rimelige priser, rask levering og høy produktkvalitet, som sikrer problemfri drift av ditt doseringssystem.

En CO2-regulator er avgjørende for å sikre riktig trykk for tapping av øl. Uten en CO2-regulator er det ikke mulig å tappe øl med CO2, og i verste fall kan ølfatet til og med eksplodere på grunn av det høye trykket fra CO2-flasken. Investeringen i en pålitelig CO2-regulator er derfor en viktig del av et vellykket doseringssystem for øl.

Tappetårn

Tappetårn er en enhet som brukes for å tappe øl fra fat eller tønner. CO2 regulator brukes sammen med tappetårn for å sikre at ølet har riktig kullsyreinnhold. Hos tappetårn.com tilbyr vi et stort utvalg av CO2 regulatorer som passer til forskjellige tappetårn.

Slange

Slanger er en viktig komponent i et tappesystem. CO2 regulator brukes sammen med slange for å transportere ølet fra fatet til tappetårnet. Hos tappetårn.com har vi et bredt utvalg av slanger som passer til forskjellige tappetårn og CO2 regulatorer.

CO2 flaske

CO2 flaske er en kritisk komponent i et tappesystem. Den brukes til å regulere kullsyreinnholdet i ølet og sikre en jevn strøm av øl fra tappetårnet. Hos tappetårn.com tilbyr vi et stort utvalg av CO2 flaske i forskjellige størrelser som passer til forskjellige tappetårn og CO2 regulatorer.

Pakning

Pakninger er viktige for å sikre at tappetårnet og CO2 regulatorer sitter tett og hindrer lekkasje. Hos tappetårn.com tilbyr vi et bredt utvalg av pakninger som passer til forskjellige tappetårn og CO2 regulatorer.

 • CO2 regulator sikrer at ølet har riktig kullsyreinnhold
 • Tappetårn og CO2 regulator brukes sammen for en jevn strøm av øl
 • Tappetårn.com tilbyr et stort utvalg av CO2 regulatorer, slanger, CO2 flasker og pakninger
 • På tappetårn.com vil du finne alt du trenger for å sette opp ditt eget tappesystem. Vi tilbyr et bredt utvalg av CO2 regulatorer, slanger, CO2 flasker og pakninger som passer til forskjellige tappetårn. Uansett om du skal ha en hjemmebar eller er ansatt på en restaurant eller bar, vil du finne nøyaktig det du trenger for å få ditt tappesystem til å fungere optimalt. Utforsk vårt brede utvalg av tappeteknologi og finn det som passer best for deg og dine behov.

Trykkreduksjoner er installert i slange eller kontrollsystemer for å regulere trykket i systemet. Selv om forskjellige trykk virker på innløpssiden, overskrides ikke trykket på utløpssiden takket være en trykkreduksjon. Hvis CO2-flasken er koblet direk

Hvordan velge riktig CO2 regulator til ditt tappetårn

CO2 regulator er en viktig del av tappetårnet ditt, da den regulerer trykket som brukes til å tømme øl eller andre drikker fra fatet. Her er noen tips for å velge riktig CO2 regulator til ditt tappetårn:

1. Sjekk kompatibilitet

 • Sjekk at CO2 regulator er kompatibel med fatet og tappetårnet ditt. Det finnes forskjellige typer regulatorer for forskjellige fat og tappetårn.

2. Velg riktig trykkområde

 • Velg en regulator som har riktig trykkområde for ditt behov. Hvis du har et tappetårn med flere kraner, kan du velge en regulator som kan regulere trykket for hver kran individuelt.

3. Vurder materialer og kvalitet

 • Sjekk at regulator er laget av høykvalitetsmaterialer og har en solid konstruksjon. Dette vil sikre at regulator varer lenge og fungerer optimalt.

4. Sjekk justeringsmuligheter

 • Sjekk at regulator har justeringsmuligheter for å finjustere trykket etter behov. Dette vil gi deg mer kontroll over tømmehastigheten og skummingen av ølet.

5. Vurder pris og garanti

 • Sammenlign priser og garantier fra forskjellige leverandører for å finne den beste avtalen. Sørg for at du får en garanti på regulator og at leverandøren har god kundeservice.

Med disse tipsene kan du velge riktig CO2 regulator til ditt tappetårn og sikre at du får den beste tømmehastigheten og ølkvaliteten.

Spørsmål og svar om CO2 regulatorer

Hva er en CO2 regulator?

 • En CO2 regulator er en enhet som brukes til å regulere trykket på utleveringssystemene for drikkevarer. Dette sikrer at utleveringshastigheten er konsekvent og nøyaktig, og bidrar til en jevn og behagelig smak av drikkevarene.

Hvorfor trenger jeg en CO2 regulator?

 • For å oppnå optimal servering og smak av drikker, er det essensielt å ha riktig utstyr for tappeteknologi. En CO2 regulator sikrer at trykket på utleveringssystemene er riktig innstilt, og at utleveringshastigheten er konsekvent og nøyaktig.

Hvordan installerer jeg en CO2 regulator?

 • CO2 regulatorer kan være enkle å installere, og tilbyr en enkel måte å regulere trykket til utleveringssystemet på. Følg instruksjonene som følger med enheten for å installere den riktig.

Hvordan justerer jeg trykket på CO2 regulator?

 • CO2 regulatorer er designet for å være brukervennlige, og kan fint justeres for å oppnå det ønskede trykket. Følg instruksjonene som følger med enheten for å justere trykket riktig.

Hvilken CO2 regulator bør jeg velge?

 • På tappetårn.com finner du et bredt utvalg av CO2 regulatorer av høy kvalitet som er nøye utvalgt for å imøtekomme behovene til både hjemmebarister og profesjonelle bartendere. Velg en regulator som passer til dine behov og budsjett.

Hva er fordelene med å bruke en CO2 regulator?

 • Ved å bruke en CO2 regulator kan du sikre jevn og presis utlevering av dine drikkevarer, og en optimal smaksopplevelse for dine gjester. Regulering av trykket på utleveringssystemene bidrar til en jevn og behagelig smak av drikkevarene.

Hvor kan jeg kjøpe en CO2 regulator?

 • Du kan kjøpe en CO2 regulator på tappetårn.com. Vi tilbyr et bredt utvalg av CO2 regulatorer av høy kvalitet som er nøye utvalgt for å imøtekomme behovene til både hjemmebarister og profesjonelle bartendere.

CO2 regulator for optimal drink dispensing

CO2 regulator er en viktig enhet for å oppnå optimal servering og smak av drikker. Hos tappetårn.com finner du et bredt utvalg av CO2 regulatorer av høy kvalitet som er nøye utvalgt for å imøtekomme behovene til både hjemmebarister og profesjonelle bartendere.

Få mest mulig ut av dine tappeteknologier

For å sikre jevn og behagelig smak av drikkevarene du serverer, enten det er øl, brus eller andre blandinger, er det essensielt å ha riktig utstyr for tappeteknologi. Med en CO2 regulator kan du sikre at trykket på utleveringssystemene er riktig innstilt, og at utleveringshastigheten er konsekvent og nøyaktig.

Høy kvalitet for profesjonell servering

Ved å velge den beste kvaliteten på CO2 regulator, får du en pålitelig enhet som sørger for jevn utlevering av drikkevarene dine over tid. På tappetårn.com finner du CO2 regulatorer av høy kvalitet som er nøye utvalgt for å imøtekomme behovene til både hjemmebarister og profesjonelle bartendere.

Enkel å installere og bruke

CO2 regulatorer kan være enkle å installere, og tilbyr en enkel måte å regulere trykket til utleveringssystemet på. Våre regulatorer er designet for å være brukervennlige, og kan fint justeres for å oppnå det ønskede trykket. Med en CO2 regulator fra tappetårn.com kan du enkelt ta kontroll over serveringen av dine drikkevarer, og sikre den beste smaksopplevelsen for gjestene dine.

 • Riktig trykkregulering for optimal smak på drikkevarer
 • CO2 regulatorer av høy kvalitet for profesjonell servering
 • Brukervennlig og enkel å installere
 • Velg en CO2 regulator fra tappetårn.com for å sikre jevn og presis utlevering av dine drikkevarer, og en optimal smaksopplevelse for dine gjester.

 Vi tilbyr et bredt utvalg av CO2 regulatorer av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Bestill nå og opplev den beste smaksopplevelsen for dine gjester!