For å bare tappe øl, er trykkhoder det perfekte verktøyet. Når det gjelder kommersielt tilgjengelige fatfat, er det en ventil på toppen som doseringshodet er festet til. Ventilen kalles også montering. CO2 tilføres via springen, og ølet blir sendt videre til springen via slanger.

Ulike systemer

Fire figurer er tilgjengelige på markedet: flate tappehoder, kombi tappehoder, kurv tappehoder og trekk tappehoder, hver ventil passer til et spesifikt tappehode. I tillegg til de forskjellige formatene, vil du også finne verktøy, rengjøringsmidler og tilbehør for dispensasjonshoder.

Flate og kombiske tappehoder ser veldig like ut og begge skyves sideveis på ventilen. Den eneste forskjellen mellom disse to systemene er den sentrale tappekranen, som åpner ventilen på fatet. Det flate tapphodet lukkes som en bjelle over ventilen, mens Komibzapfkopf har et lite piercingrør med en ringring. Selv om begge versjoner ser veldig like ut, kan de ikke byttes ut.

Utleveringshoder for kurv og trekk er skruesystemer. De er mindre enn skyvesystemene. Disse to versjonene kan også lett forveksles med hverandre. Kurvehode kan skilles fra trekkhode med to V-utskjæringer på stammen. Trekkhode eller kurvehodeutkast har en kortere sentral tappett.

Vi har en liste over hvilke bryggerier som trenger hvilke stenginger. For eksempel er det behov for spesielle trykkhoder for Guinness-øl. Før du bestiller, må du finne ut nøyaktig hvilket trykkhode du trenger, slik at det ikke blir ubehagelige overraskelser når du pakker ut og prøver det.

Rengjøring og tilbehør

Spesielt med doseringshodene, bør du ta hensyn til renslighet og hygiene, siden de kommer i direkte kontakt med drikken. Derfor bør du utelukke mulig forurensning av bakterier og helserisiko ved regelmessig, grundig rengjøring og desinfisering. I tillegg ser skitt ikke attraktivt ut. For eksempel kan man rengjøre flate og kombinerte tappehoder med en rengjøringsbørste. Denne rengjøringsmetoden er spesielt miljøvennlig fordi ingen kjemiske rengjøringsmidler brukes.

Det finnes også verktøy som gjør tappingen enklere. For 5-liters tønner er det for eksempel adaptere som gjør det enkelt å tappe øl rett fra tønne. Ventiler, tetninger, veggbeslag, ølstoppekraner eller gjengede ringer er også nødvendig. Disse kan bestilles separat som reservedeler. Riktig festede dispenserhoder lukker systemet sikkert.