Kjøp en samovar: den ideelle løsningen for perfekt te nytelse

Hvis du leter etter en helt spesiell måte å tilberede teen din på, kan en samovar være det perfekte valget for deg.

Ønsker du å kjøpe en samovar, har du kommet til rett sted i butikken vår. I vårt sortiment finner du samovarer av høy kvalitet som du kan bestille direkte på nett og få dem levert.

De viktigste tingene om samovar på et øyeblikk

 • Samovar er tilgjengelige i forskjellige design og størrelser.
 • Tidligere ble kull eller petroleum brukt til å varme samovaren.
 • Moderne samovar er utstyrt med et elektrisk varmeelement, som gjør dem mye enklere å bruke.
 • Alle som foretrekker det nostalgisk kan fortsatt velge en kulldrevet samovar i dag.
 • Hvis nytelse av te spiller en viktig rolle for deg, vil tilberedningen med en samovar inspirere deg.
 • I butikken vår finner du et utvalg samovarer av høy kvalitet som du kan kjøpe på nett.

Hva er en samovar

En samovar er en spesiell vannkoker eller temaskin. Samovarer er opprinnelig fra Russland. Temaskinene er tilgjengelige i forskjellige størrelser.

Klassiske samovarer er rikt utsmykket. I mellomtiden finnes spesialkjelene også i enklere versjoner, så det skal ikke være vanskelig for deg å finne en samovar som passer dine behov.

Samovar har lange tradisjoner

Å lage te med en samovar har en lang tradisjon. De klassiske temaskinene ble nevnt skriftlig allerede i første halvdel av 1700-tallet. I flere år nå har den russiske byen Gorodets til og med hatt et museum hvor interesserte besøkende kan se historiske samovarer.

I tillegg til Russland er samovarer for tilberedning av te spesielt utbredt i Ukraina, Tyrkia, Hviterussland og forskjellige sentralasiatiske land. På noen språk er skrivemåten samovar også vanlig.

I mellomtiden nyter de tradisjonelle tekokerne også økende popularitet hos oss. Flere og flere teelskere setter pris på den spesielle måten å tilberede på. Kanskje vil du snart være en av dem og nyte din første te, som du tilberedte med samovaren du kjøpte hos oss.

Avslappet te nytelse med en samovar

Alle som setter pris på en kopp te vil glede seg over tilberedningen med en samovar. Tekokerne viser seg ikke bare å være praktiske. I tillegg er de også ekte blikkfang i privatlivet og i storhusholdningen, noe som helt sikkert også vil tiltrekke seg oppmerksomheten til dine gjester.

Bruk for eksempel en samovar for å tilbringe en koselig kveld med familie eller venner. Den tradisjonelle tetilberedningen sikrer en avslappet atmosfære der du kan nyte interessante samtaler samt en god kopp te.

I våre hektiske tider kan dette hjelpe oss til å roe ned og få nye krefter til hverdagens utfordringer.

Hvordan fungerer en samovar?

Hoveddelen av samovar er en vannkjele utstyrt med en avløpskran. Med dette kan det varme vannet fjernes og brukes til å tilberede te.

Vanligvis kan samovar vanntank fylles med vann gjennom en åpning på toppen. Ved oppvarming lukkes åpningen med tilhørende lokk. Lokket på samovaren er utstyrt med små åpninger for å la den resulterende vanndampen og dermed trykket i kjelen slippe ut.

Hvis samovar skal brukes til å tilberede te, settes en tekanne, kalt en chainik på russisk, på lokket. Et tekonsentrat tilberedes i kjelen. Til dette formålet er den fylt med en liten mengde vann og en relativt stor mengde løse teblader.

Tekonsentratet kan holdes varmt i flere timer på samovaren. For å lage en drikkbar te av det, blandes noe konsentrat med det varme vannet fra samovarens kjele.

På denne måten kan konsentrasjonen av teen justeres nøyaktig etter din egen smak. Dette er en stor fordel, spesielt hvis flere ønsker å drikke te, slik det er vanlig når man tilbereder te med en samovar.

I tillegg er vannkokeren til en samovar vanligvis svært vanskelig å rengjøre. Hvis teen ble tilberedt direkte i kjelen, ville fjerning av avleiringer fra teen være forbundet med en tilsvarende høy innsats.

Samovarer i forskjellige størrelser

Skal du kjøpe en samovar, må du blant annet bestemme deg for en viss størrelse. Utvalget er ganske stort.

Det finnes både mindre modeller med vanntank med kapasitet på tre liter og store samovarer med vanntank som kan fylles med 15 liter vann til oppvarming.

Det er ikke mulig å si generelt hvilken størrelse som er riktig for deg. Det avgjørende her er først og fremst den tiltenkte bruken av temaskinen. Det er derfor verdt å tenke over nøyaktig hvordan du har tenkt å bruke din nye samovar og hvilken størrelse som passer best i ditt tilfelle før du kjøper den.

Hvis du vil bruke samovar privat til å lage te, er en kompakt enhet med en tre til fem liters vannkoker perfekt. Skal samovar derimot være tilgjengelig for gjester i kantine, hotell eller restaurant for å lage te, har du rett med en stor modell med 15-liters vannkoker.

Samovarer laget av forskjellige materialer

I tillegg til ulike størrelser kan du også velge mellom ulike materialer når du kjøper samovar. For eksempel er det modeller laget av rustfritt stål. Med en slik samovar velger du en robust og slitesterk enhet.

Bortsett fra det finnes det også porselenssamovarer. En slik temaskin ser utvilsomt veldig elegant ut og kan vanligvis også score med lang levetid. Vær imidlertid oppmerksom på at porselen lettere kan gå i stykker, noe som selvfølgelig ville vært mer enn irriterende når det gjelder en samovar av høy kvalitet.

I tillegg til enheter laget av rustfritt stål eller porselen, er det nå flere og flere samovarer som i det minste delvis er laget av plast. De fleste av disse er billigere enheter som bør appellere til prisbevisste teelskere.

Samovar elektrisk eller med kull

Det er velkjent at varmt vann er uunnværlig for tilberedning av te. En mulighet til å varme opp temaskinene bør ikke mangle. Klassiske samovarer drives med trekull eller, i noen tilfeller, med petroleum. Moderne samovarer er derimot elektriske. I prinsippet fungerer de som en vanlig vannkoker.

Elektriske samovarer

Elektriske samovar er stort sett standarden i dag. Selvfølgelig trenger du en stikkontakt for driften din, som du kan koble temaskinen til.

Den fylte elektriske samovar må bare slås på for å varme opp vannet i kjelen. Ønsket temperatur kan vanligvis stilles inn. Så snart han har nådd dette, slår den elektriske samovaren seg av. Når vannet avkjøles, slås varmen på igjen.

Dette sikrer at tevannet ditt alltid har riktig temperatur, og du trenger ikke hele tiden å bekymre deg for vanntemperaturen mens du er sammen med gjestene. Bortsett fra det viser en elektrisk samovar med automatisk temperaturkontroll å være spesielt energieffektiv. I tider med klimaendringer og stigende strømpriser er dette utvilsomt en stor fordel som taler for å kjøpe en slik samovar.

Tekoker

Selv om en elektrisk samovar viser seg å være spesielt praktisk i daglig bruk, foretrekker fortsatt noen teelskere den klassiske versjonen.

Hvis dette gjelder deg, bør du vurdere å kjøpe en kullsamovar. Utvalget av tilsvarende modeller er selvsagt mye mindre enn tilfellet er med elektrisk oppvarmede samovarer. Likevel er det enheter du kan bruke i dette tilfellet.

Men husk at å lage te med en kullsamovar er litt mer involvert. Tross alt må du selv sørge for at vannet i kjelen er permanent på ønsket temperatur. I tillegg er brenning av trekullet i samovaren uunngåelig forbundet med en viss luktplager. Avhengig av lokale forhold kan dette være et eksklusjonskriterium.

Men hvis du heller ikke har noe imot det og ønsker en spesielt nostalgisk opplevelse for å lage te, er en klassisk kullsamovar uten tvil et godt valg som garantert vil imponere dine gjester.

Kjøpe en samovar: hva bør du være oppmerksom på?

Ønsker du å kjøpe en samovar, vil du raskt oppdage at utvalget av ulike modeller er veldig stort. For det første er det positivt. Samtidig sørger imidlertid denne omstendigheten også for at det ikke alltid er lett å finne en passende samovar.

Tross alt kan individuelle preferanser og krav noen ganger variere betydelig. For å kjøpe en samovar som oppfyller dine personlige forventninger optimalt, bør du derfor være oppmerksom på noen få punkter på forhånd.

En samovar er tross alt ikke noe du vil kjøpe for ofte. Jo bedre modellen du velger, passer deg, jo lenger vil du ha glede av å bruke den.

Vær spesielt oppmerksom på følgende punkter hvis du ønsker å kjøpe en samovar:

 • Skal det være en elektrisk samovar eller en kullsamovar?
 • Hva er volumet på kjelen?
 • Hvilke materialer er samovaren laget av?
 • Kan enheten overbevise når det gjelder kvalitet?
 • Har samovaren utstyret du ønsker?

Bortsett fra det, kan du selvfølgelig også vurdere utseendet til samovaren når du tar kjøpsbeslutningen. Om du foretrekker et klassisk design med overdådig utsmykning eller et enkelt og moderne utseende er helt opp til deg.

Hvor mye koster en samovar?

Kostnadene du må regne med ved kjøp av samovar kan variere betydelig fra modell til modell. Svært rimelige og enkle enheter er tilgjengelig for rundt 100 euro.

Du kan enkelt bruke flere hundre euro for en samovar av høy kvalitet inkludert tilbehør. Til syvende og sist er det selvfølgelig helt opp til deg hva som er viktig for deg.

Hvis du bare vil kjøpe en enkel tekoker og bruke så lite penger som mulig, vil en rimelig enhet sannsynligvis være tilstrekkelig. På den annen side, hvis du verdsetter best mulig kvalitet, stor kapasitet og et elegant utseende, bør du være forberedt på å investere litt mer penger hvis du ønsker å kjøpe en ny samovar.

Hva betyr samovar?

Begrepet samovar kommer fra russisk. Den er sammensatt av de to ordene "samo" og "krig". Samo betyr "selv" på tysk og krig betyr "kokker". Bokstavelig oversatt betyr samovar "selvkoker", som i utgangspunktet beskriver funksjonen til enhetene ganske bra.

Tilberedning av te med samovar i fire enkle trinn

Å lage te med en samovar er egentlig ikke en komplisert sak. Hvis du aldri har brukt en samovar før, har vi kort oppsummert de viktigste trinnene for deg nedenfor.

Slik tilbereder du te med en samovar:

 • Trinn 1: Fyll samovar kjele med vann og varm den opp.
 • Trinn 2: Fyll tekannen med løse teblader og en liten mengde varmt vann.
 • Trinn 3: Fortynn tekonsentratet fra kjelen med vann fra samovaren etter din personlige smak.
 • Trinn 4: Nyt teen din laget med samovaren.

Passer en samovar for meg?

Kanskje du fortsatt er usikker på om du egentlig bør kjøpe en samovar eller om en vanlig vannkoker ikke er helt tilstrekkelig for å tilberede teen din.

Det er forståelig. For du trenger selvfølgelig ikke en samovar for å lage te. Men hvis du verdsetter optimal te nytelse og liker å feire den regelmessig med venner eller familie, er en samovar perfekt for deg. En enkel vannkoker kan ikke følge med.

Vi er derfor ikke i tvil om at du ikke lenger vil gå glipp av den spesielle opplevelsen knyttet til å tilberede te med en samovar.

Kjøp samovar av høy kvalitet billig i nettbutikken

Hvis du er på utkikk etter en samovar, har du kommet til rett sted i butikken vår. Fordi vi tilbyr deg et utvalg enheter av høy kvalitet som du enkelt kan bestille på nett og få dem levert.

Kjøp samovaren av ditt valg i vår nettbutikk og gjør tilberedning av te til en helt spesiell opplevelse. Vi er sikre på at du vil bli fornøyd med kvaliteten på temaskinen din og vår pålitelige service.