Kjøp ølglass online: perfekt drikkeglede i riktig glass

For perfekt drikkeglede, i tillegg til et tappesystem og en øltønne, trenger du selvfølgelig også de riktige glassene til ølet. Ølglass fås i mange forskjellige former og størrelser. Avhengig av øltype og individuelle preferanser, er en annen type ølglass et godt valg.

Hvis du vil kjøpe ølglass på nettet, har du kommet til rett sted i butikken vår. Vi tilbyr deg et stort utvalg av briller av høy kvalitet, slik at du er sikker på å finne det du leter etter.

Kjøp et ølglass: de viktigste tingene med et øyeblikk

 • Ølglass fås i mange forskjellige former og størrelser
 • Avhengig av øltype, kan et annet ølglass være det riktige valget.
 • De som ikke Du vil ikke ha et spesielt ølglass for hvert øl. Hvis du vil kjøpe, kan du også bruke standardbriller som Willibecher.
 • Ølglass fås med en kapasitet på 0,3 l eller 0,5 l, og der er også forskjellige andre størrelser.
 • Kjøp av ølglass er ikke bare viktig for restauratører, det gjør det også mulig for private ølelskere å nyte best mulig ølglede.
 • I vår butikk kan du finner et stort utvalg av ølglass av høy kvalitet som du kan kjøpe online til lave priser.

Ølglass har en betydelig innvirkning på ølglede

Som ølelsker er det selvfølgelig klart for deg at ølglasset har en avgjørende innflytelse på drikkeglede. For kjennere er det derfor uaktuelt for eksempel å drikke et hveteøl fra et glass til Kölsch eller til og med å servere ølet i en enkel papirkopp.

I stedet vil du helt sikkert sørge for å bruke riktig ølglass til den respektive øltypen.

Hvis du trenger nye briller, er det best å ta en titt på vårt omfattende utvalg med en gang. Vi er veldig sikre på at også du finner de rette ølglassene til ditt private selskapslokale eller restauranten.

Ølglass for gastronomi

Ølglass er et absolutt must i de fleste serveringssteder. Det er tross alt av avgjørende betydning å ha et tilstrekkelig antall glass som til enhver tid samsvarer med utvalg av drinker for å kunne underholde gjestene profesjonelt og uten lange ventetider.

Restauratører vil sikkert finne det de leter etter i vårt sortiment, og i tillegg til et stort utvalg, kan de også stole på rask og pålitelig levering av ølglassene de kjøper online. Så det er best å bestille ølglasset etter eget valg i dag og tilby gjestene den perfekte drikkeglede i glassene som passer til ølet som blir servert.

Ølglass for kresne private ølelskere

Selvfølgelig er ølglass ikke eksklusivt forbeholdt cateringbransjen, men bør ikke mangle i et velutstyrt privat festlokale. Selvfølgelig trenger du et mindre antall stykker og sannsynligvis færre forskjellige ølglass for privat bruk.

Likevel er de riktige brillene uunnværlige for en perfekt ølglede med vennene dine. Så kjøp ølglassene til din foretrukne øltype i butikken vår og få bestillingen levert hjem raskt og pålitelig.

Øl har en lang tradisjon i Tyskland

Tyskland er generelt kjent som landet for øldrikkere. Det er ikke for ingenting at det er utallige forskjellige typer øl her, hvorav noen noen ganger bare er kjent regionalt. I tillegg spesifiserer den tyske renhetsloven nøyaktig hvilke ingredienser som kan brukes i ølbrygging. I tillegg til vann inkluderer dette også humle, malt og gjær.

Selv om Tsjekkia og Østerrike er overlegne oss når det gjelder ølforbruk per innbygger, er det ingen tvil om at øl i Tyskland spiller en viktig rolle.

Det skal derfor ikke komme som noen overraskelse at det også finnes spesielle ølglass til alle slags forskjellige øl. Hvis du vil nyte favorittvarianten din, er det absolutt verdt å bruke ølglassene som er gitt for en perfekt smak.

Hvilket glass for hvilket øl?

Ølglass fås i forskjellige former for forskjellige typer øl. Det er for eksempel spesielle glass for hveteøl, Pils, Kölsch eller Altbier. Formen og størrelsen på ølglassene ble opprinnelig valgt for å ta hensyn til egenskapene til den respektive øltypen og for å få frem smaken så best som mulig.

I tillegg til spesielle briller for visse øl, finnes det også standardbriller som brukes til servering, og kan være en stor lettelse, spesielt innen gastronomi.

Hveteølglass

Weissbier, eller hveteøl, brygges hovedsakelig i Bayern og har en århundrer gammel tradisjon der. De typiske hveteølglassene har en slank, høy form. Dette bidrar til at karbonsyren sørger for optimal livlighet så lenge som mulig. I Nürnberg er det til og med et privat museum der mer enn 5000 forskjellige hveteølglass vises.

Ølglass til Pilsner

Pils skylder navnet Pilsen i Tsjekkia. I Tyskland utgjør Pilsen-øl majoriteten av ølet som produseres og selges i dag. Pilsner-øl inneholder en relativt stor mengde humle, noe som bidrar betydelig til aromaen. Det serveres vanligvis i såkalt Pilstulpen. Dette er ganske smale ølglass som konvergerer mot bunnen.

Denne spesielle formen sørger for at ølskumet beholdes så lenge som mulig. I tillegg til Pilstulpen brukes tykkere og mindre ølglass noen ganger til servering av pils.

Ølglass til Kölsch

Kölsch er en øltype som bare kan brygges i Köln-området. Regelverket som skal følges i denne sammenheng er nedfelt i Kölsch-konvensjonen. Kölsch serveres vanligvis i såkalte Kölsch-barer eller Kölner-barer.

Disse smale ølglassene har normalt en kapasitet på 0,2 liter. Større varianter brukes bare i unntakstilfeller. Dette skyldes ikke minst at Kölsch inneholder relativt lite CO2, og ølet vil derfor raskt få en foreldet smak i et stort glass.

Ølglass til Altbier

Alt, eller Altbier, er en mørk øltype som er spesielt kjent i Westfalen og Nedre Rhinen. Altbier serveres vanligvis i ølglass med sylindrisk form. Som regel har Altbier-briller en kapasitet på 0,2 eller 0,25 liter.

Krus: ølglass for den store tørsten

Ølkrus har en kapasitet på en liter. De tykkveggede ølglassene er hovedsakelig kjent i forbindelse med München Oktoberfest. De store og tunge ølkrusene er veldig godt egnet for å nyte tysk pilsner samt spesielle Oktoberfest-øl fra Paulaner og andre bryggerier.

Ølkrus: klassikeren blant ølglass

Ølkrus er også kjent som Seidel. De har et håndtak og er ikke bare tilgjengelig som ølkrus med en kapasitet på en liter, men også i mindre størrelser, for eksempel 0,3 eller 0,5 liter. De er også tilgjengelige i både brede og smale design. I motsetning til fortiden er det store flertallet av ølkrus nå laget av glass, og metalllokkene som har vært festet til dem i lang tid, spiller nå knapt en rolle.

Ølglass for engelsk øl

Engelsk øl som stout eller ale serveres klassisk i en såkalt halvliter. Halvliter er et glass øl som utvides mot toppen og dermed gir plass til ølhodet. En halvliter holder vanligvis rundt 0,56 liter i Storbritannia og Irland.

Craft ølglass

Håndverk øl har for lengst utviklet seg til et populært alternativ til klassisk øl i Europa. De serveres vanligvis i spesielle ølglass. Med formen, som ofte minner om et vinglass, bør disse sikre at ølspesialitetene optimalt kan utvikle sine spesielle aromaer.

Willibecher: Standard ølglass for fleksibel bruk

Med tanke på de utallige forskjellige øltypene og de tilsvarende ølglassene, er det vanligvis lite økonomisk fornuftig å kjøpe alle glassene som er tilgjengelige for øl. Spesielt restauratører stoler ofte på vanlige glass for servering av øl, som Willibecher, som har blitt etablert i Tyskland siden 1954, og som i det minste brukes til en del av ølet for å underholde gjester.

Hvor store er ølglass?

Ølglass skiller seg ikke bare i form. I tillegg er størrelsen deres også forskjellig. Den såkalte støten rommer for eksempel bare 0,1 liter, mens en vanlig Kölsch-bar holder 0,2 liter og et ølkrus til og med har en kapasitet på en liter.

Willi-koppen, som brukes som standard glass for servering av øl, er produsert i forskjellige størrelser. Den er valgfritt tilgjengelig med et volum på 0,2, 0,25, 0,3, 0,4 eller 0,5 liter.

Ølglass med gravering for et veldig personlig preg

Hvis du synes normale briller er for kjedelige for øl, kan du alternativt velge inngraverte ølglass. Disse gir muligheten til individuelt å designe fartøyene for ølglede og dermed sikre en spesielt høy anerkjennelsesverdi.

Ølglass med gravering er også veldig godt som gave, for eksempel som du kan gi noen viktige for deg en veldig spesiell godbit for bursdagen deres eller andre anledninger.

Du finner riktig ølglass hos oss

I vår nettbutikk finner du et utvalg ølglass til forskjellige øltyper. Vårt sortiment bør derfor tilby deg de riktige produktene med høy grad av sikkerhet.

Vårt utvalg av ølglass inkluderer følgende produkter:

 • Hveteølglass
 • Øltulipaner
 • Klassiske ølkrus
 • Ølglass 0,3 l
 • Ølglass 0,5 l

Kjøp ølglass av høy kvalitet på nettet

Kjøp ølglassene du ønsker direkte fra oss i butikken, og få kjøpet enkelt og pålitelig til ønsket adresse. Du kan kjøpe ølglassene dine hos oss i mindre antall til privat bruk, så vel som i større antall til cateringbransjen.

Uansett dette, når du bestiller, drar du fordel av høy produktkvalitet og rimelige priser, samt høflig kundeservice som garantert vil tilfredsstille deg hele veien.