Cataplana kobbergryter - spesialkokekaret for middelhavsretter

Cataplana kobbergryter er et helt spesielt stykke kokekar som har blitt stadig mer populært hos oss de siste årene og som ikke lenger bare brukes i tradisjonell portugisisk mat.

Ønsker du å kjøpe en Cataplana kobbergryte finner du den i vårt sortiment. Bare bestill Cataplana etter eget valg online og la oss levere bestillingen din raskt og pålitelig.

Cataplana kobberpotter - de viktigste tingene på et øyeblikk

  •  Cataplana er et tradisjonelt kokekar fra Portugal som brukes til å dampkoke mat.
  •  I tillegg til kataplanaer laget av kobber, finnes det nå også modeller laget av aluminium, noen av dem er til og med belagt med teflon på innsiden.
  •  Hvis du ønsker å lage mat med Cataplana på vanlig komfyr, sørg for at den aktuelle modellen har flat bunn.
  •  Hvis Cataplana skal brukes på en induksjonskomfyr, må du sørge for at modellen er egnet ved kjøp.
  •  Med riktig forsiktighet og forsiktig håndtering kan du sikre at Cataplana kobbergryten varer lengst mulig.
  •  Rettene tilberedt i de tradisjonelle grytene tilbyr et stort utvalg av smaker og kalles også Cataplana.
  •  I vår butikk kan du kjøpe Cataplana kobbergryter av høy kvalitet, som vi enkelt kan levere til den adressen du ønsker.

Hva er en kataplana?

Cataplana er et tradisjonelt kokekar fra Portugal. Den består i hovedsak av to panner. Disse er forbundet med hverandre med et hengsel. Det er fester på sidene av Cataplana som den kan lukkes tett med. Dette gjør at maten tilberedt i den kan dampes sakte ved lave temperaturer. Dette fører til en unik smak som ikke bare har skapt entusiasme i Portugal i lang tid.

Hvordan Cataplana fungerer

Siden Cataplana er tett lukket under matlaging, dampes maten forsiktig i den. Som et resultat er de ikke bare forberedt på en sunn måte. I tillegg er smaken deres optimalt bevart. Under tilberedningen blandes smakene til de forskjellige ingrediensene sammen, noe som gjør de ferdige rettene til en virkelig flott smaksopplevelse.

Hvilket materiale er en kataplana laget av?

Cataplanas ble opprinnelig laget av sink. Over tid begynte de imidlertid å bli laget av kobber. Dette er i grunn fortsatt tilfelle i dag. Den portugisiske trykkokeren har imidlertid lenge vært tilgjengelig i andre materialer. For eksempel er Cataplanas nå også tilgjengelig i aluminium. Noen av dem er da også belagt med teflon på innsiden, noe som skal sikre lengre levetid.

Hvorfor en kobberkataplana er et godt valg

Kobber har lenge vært brukt i produksjon av kokekar. Selv om andre materialer som rustfritt stål og aluminium er mye mer vanlig i dag, er kobbergryter fortsatt veldig populære, spesielt i den profesjonelle sektoren.

Når det brukes som materiale til kokekar, har kobber blant annet den fordelen at det har svært god varmeledningsevne og reagerer raskt på endringer i temperaturen. Dette gjør det mulig å tilberede maten spesielt jevnt og konkret med gryter laget av kobber.

For hvilken flokk passer Cataplana?

En tradisjonell Cataplana kobbergryte har en rund bunn. Selvfølgelig kan en slik modell ikke brukes på en moderne komfyr som for eksempel har en glasskeramisk platetopp. Til dette formålet finnes det imidlertid kataplanaer som er utstyrt med en flat base slik at de har et sikkert fotfeste ved matlaging.

Det er derfor lett mulig, til tross for et moderne kjøkken, å stole på tradisjonelle kokekar fra Portugal og dermed nyte den helt spesielle smaken som denne tilberedningsmetoden fører med seg.

Kan Cataplana også brukes på en induksjonskomfyr?

Induksjonskomfyrer gir rask regulering av koketemperaturen. De er også energieffektive, og det er derfor flere og flere velger å kjøpe en induksjonskomfyr fremfor en tradisjonell elektrisk komfyr.

En klassisk Cataplana laget utelukkende av kobber er imidlertid ikke egnet for matlaging på induksjonstopp. I mellomtiden er det imidlertid også modeller der dette er tilfelle. Så hvis du eier en induksjonskomfyr og ønsker å kjøpe en Cataplana, må du sørge for at modellen du velger passer for den.

Hvilke retter kan tilberedes i Cataplana?

Rettene tilberedt i Cataplana blir også referert til som Cataplana. Den tradisjonelle portugisiske kokekaret 

t viser seg å være ekstremt allsidig. Den er spesielt egnet for tilberedning av fisk og sjømat. Bortsett fra det kan en Cataplana også brukes til å lage kjøtt- og veganske retter uten problemer.

Med litt kreativitet og øvelse kan du alltid trylle frem nye retter på bordet med din Cataplana og deretter nyte dem sammen med familie eller venner. Hvis du liker middelhavssmaker, vil du garantert elske å lage mat med en Cataplana kobbergryte.

Cataplana kobberpotter trenger vedlikehold

For å nyte din Cataplana kobbergryte så lenge som mulig, er det viktig at du er litt oppmerksom på stell. For å holde kobberet skinnende kan det være nødvendig å polere Cataplana fra tid til annen.

Rengjør heller ikke din Cataplana kobbergryte i oppvaskmaskinen, men vask den for hånd. Unngå også å strekke deg etter rengjøringsredskaper som stålull når du skyller, da disse kan ripe opp kobberet veldig lett. Dette gjelder selvfølgelig også ved matlaging, hvor du bør unngå metallbestikk og heller bruke for eksempel en tresleiv.

Ved å følge disse enkle reglene og ta vare på din Cataplana, vil du sikre at du kan nyte kobbergryten så lenge som mulig og bruke den igjen og igjen til å tilberede gode middelhavsretter.

Kjøp kataplana av kobber av høy kvalitet

Hvis du vil nyte retter tilberedt i en Cataplana, har du kommet til rett sted. I butikken vår finner du kobberkataplanaer av høy kvalitet som du enkelt kan bestille.

Kjøp din nye Cataplana direkte på nett og se frem til en helt spesiell mat- og smaksopplevelse som garantert vil imponere deg også. Vi er sikre på at du vil være helt fornøyd med din Copper Cataplana og vår pålitelige kundeservice.