Kobberpanner - kokekar av høy kvalitet for kresne kokker

Det er velkjent at de fleste panner ikke er laget av kobber. Likevel foretrekker mange fagfolk å bruke kobberkjeler fordi de gir spesielt jevn varmefordeling og også reagerer veldig raskt på endringer i temperaturen på riktig komfyr.

Ønsker du å kjøpe en kobberpanne finner du garantert det du leter etter i butikken vår. Fordi vårt utvalg tilbyr deg et utvalg av kobberpanner av høy kvalitet, som du enkelt kan bestille på nett og få levert.

De viktigste tingene om kobberpanner på et øyeblikk

  • På grunn av sine spesielle egenskaper er kobberpanner veldig populære blant spesielt profesjonelle kokker.
  • For å opprettholde den attraktive glansen på lang sikt, er det nødvendig å polere kobberpanner regelmessig.
  • Kobberpanner imponerer med svært jevn varmefordeling, slik at maten kan tilberedes jevnt i dem.
  • Fordelene med en kobberpanne er spesielt effektive på gasskomfyrer.
  • Hvis en kobberpanne skal brukes på en induksjonskomfyr, må den ha et ferromagnetisk belegg.
  • For å forhindre at kobberet reagerer med maten, er kobberpanner normalt forsynt med et tynt belegg.
  • I vår butikk kan du enkelt kjøpe kobberpanner på nett og få dem levert raskt og pålitelig.

Kobberpanner: kvalitet for profesjonelle kokker og kresne hobbykokker

De fleste panner i dag er laget av aluminium eller rustfritt stål. Imidlertid spiller kobberpanner fortsatt en viktig rolle, spesielt i det franske kjøkkenet. De er ganske dyre og brukes derfor hovedsakelig av profesjonelle kokker. De er vanligvis ikke helt nødvendige til privat bruk, selv om ambisiøse hobbykokker naturligvis også setter pris på de positive egenskapene til en kobberpanne.

Kobberpanner trenger regelmessig vedlikehold

I utgangspunktet er kobberpanner veldig holdbare. Imidlertid mister de raskt glansen når de brukes på komfyren. For å gjenopprette dette, er det nødvendig å regelmessig polere kobberpanner. Dette er ikke absolutt nødvendig etter hver bruk av pannene. Likevel er polering selvsagt forbundet med en arbeidsmengde som ikke skal undervurderes, noe som ikke er tilfellet med andre typer panner.

I tillegg bør kobberpanner ikke rengjøres i oppvaskmaskinen. Det er i hvert fall tilfelle hvis du ikke har å gjøre med en panne i rustfritt stål som kun har en kobberkjerne.

Hvis du tar den nødvendige forsiktighet ved rengjøring og stell og ikke viker unna den ekstra innsatsen, kan du generelt stole på en lang levetid når du kjøper en kobberpanne av høy kvalitet.

Fordeler med kobberpanner

Sammenlignet med andre materialer har kobberpanner en rekke fordeler som gjør dem til et godt valg, spesielt for profesjonell bruk.

Kobberpanner får poeng ved matlaging, blant annet med en spesielt jevn fordeling av varme. I tillegg reagerer materialet relativt raskt på endringer i temperaturen. En kobberpanne varmes veldig raskt opp og avkjøles like raskt, noe som selvfølgelig kan bidra til å lage mat til perfeksjon.

Ulemper med kobberpanner

Kobberpanner har selvfølgelig ikke bare fordeler, men også en eller to ulemper som man i det minste bør ha i bakhodet ved kjøp.

En ulempe som mange amatørkokker bør vurdere å ikke kjøpe en kobberpanne er definitivt den relativt høye prisen sammenlignet med for eksempel en aluminiumspanne.

En annen ulempe er det faktum at kobber er et ganske følsomt metall. Kobberpanner er derfor ikke bare mye vedlikehold, men også utsatt for riper og deformasjoner. For å sikre en lang levetid, bør dette faktum tas i betraktning når du håndterer dem i hverdagen.

For hvilke typer komfyrer passer kobberpanner?

I prinsippet kan kobberpanner også brukes på en vanlig komfyr med vanlige kokeplater eller en glasskeramisk platetopp. I dette tilfellet har de imidlertid ikke noen vesentlig fordel fremfor en vanlig panne, som for eksempel er laget av aluminium.

For at fordelene med metallet med hensyn til den raske reaksjonen på temperaturendringer virkelig skal komme til sin rett, gir bruken først og fremst kun mening i ovner som gjør at temperaturen kan justeres raskt.

Dette er kjent for å være tilfellet med gassovner. Hvis gassovnen er slått på, er varmen der umiddelbart. Slår den av, er hun direkte som

unna, mens det med en vanlig komfyr alltid tar litt tid før kokeplaten kjøles ned.

Er kobberpanner egnet for induksjonskomfyrer?

Med induksjonsovner er varmen der like raskt som med gassovner. Men siden kobber ikke er magnetisk, kan en ren kobberpanne ikke brukes på en induksjonskomfyr. Det er imidlertid panner laget av kobber som har et ferromagnetisk lag. Disse kan da også brukes til matlaging på induksjonskomfyr.

Hvorfor kobberpanner har et belegg

Kobber reagerer når det kommer i kontakt med ulike matvarer. Spesielt syrer kan vise seg å være problematiske i denne forbindelse. Av denne grunn er kobberpanner vanligvis tynt belagt med et materiale som ikke vil reagere med maten som tilberedes i kokekaret.

Vanligvis er pletteringen på en kobberpanne enten tinn, keramikk, rustfritt stål eller sølv. Sølv er ganske mykt og lite sterkt, og derfor brukes det sjelden som pannebelegg. Keramikk, derimot, brukes ganske ofte i stekepanner. Keramikk har imidlertid den ulempen at belegget raskt mister sin opprinnelige non-stick-effekt.

Noen panner er også belagt med tinn. Tinn er imidlertid også ganske følsomt, slites lett ut og har også et lavt smeltepunkt. Selvfølgelig har disse egenskapene en negativ effekt på levetiden til tinnbelegget. Belegg laget av stål er derimot spesielt slitesterke, lettstelte og slitesterke. Hvis du verdsetter lang levetid, bør du velge en kobberpanne foret med rustfritt stål hvis mulig.

Kjøp kobberpanner av høy kvalitet

Hvis du, som en profesjonell kokk eller som en kresne amatørkokk, ønsker å bruke kobberpanner til å tilberede rettene dine, har du kommet til rett sted. I butikken vår finner du et utvalg av høykvalitets kobberpanner som du kan velge mellom.

Kjøp din nye kobberpanne enkelt på nett og dra nytte av fordelene som metallet har å tilby deg. Vi er sikre på at du vil være helt fornøyd med produktkvaliteten og vår pålitelige kundeservice.