Kobbergryte - rustikk kokekar med et bredt bruksområde

Med en kobbergryte velger du helt spesielle kokekar som du vil ha glede av lenge med riktig omhu og som du kan tilberede maten med nesten som i gamle dager.

Ønsker du å kjøpe en kobberkjele, har du kommet til rett sted. Bare bestill din nye kobberkjel fra vår butikk og få den levert til deg raskt og pålitelig.

Kobberkjeler - de viktigste tingene på et øyeblikk

• Kobber er svært allsidig og er derfor av stor betydning som materiale på en rekke områder.
• Kobber har svært god varmeledningsevne, så kobberkjeler og andre kokekar reagerer spesielt raskt på temperaturendringer.
• Sammenlignet med aluminium og rustfritt stål er kobber ganske følsomt for riper og bulker, noe som må tas i betraktning ved håndtering av kobberkjelen.
• Regelmessig pleie vil bidra til at du kan nyte kobberkjelen din så lenge som mulig.
• Noen kobberkjeler har også tinnbelegg på innsiden.
• I vår nettbutikk finner du kobberkjeler av høy kvalitet som du enkelt kan kjøpe og få levert.

Kobber er et allsidig metall

Kobber er ekstremt allsidig og har lenge vært brukt ikke bare til produksjon av kobberkjeler. Metallet er lett å jobbe med og veldig slitesterkt. Bortsett fra det er den en utmerket leder av både varme og elektrisitet, noe som er en veldig avgjørende fordel med kobber avhengig av bruksområdet.

Kobber brukes blant annet på følgende områder:

• Mynter
• Varmeinstallasjoner
• Elektroteknikk
• Bestikk
• Kokekar
• Håndverk
• Takbelegg

Kobberkokekar har en lang tradisjon

Kobber har blitt brukt av mennesker i mange tusen år og har også spilt en svært viktig rolle i produksjonen av kokekar i lang tid. I dag er kjøkkenutstyr som gryter og panner selvsagt mye oftere laget av stål eller aluminium.

Likevel har kokekar av kobber utvilsomt en lang tradisjon. Spesielt profesjonelle kokker setter pris på materialet og liker fortsatt å bruke kobbergryter, panner og vannkoker når de lager mat.

Fordeler med en kobberkjele

Som allerede nevnt kjennetegnes kobber blant annet ved sin utmerkede varmeledningsevne. Som et resultat reagerer en kobberkjele veldig raskt på endringer i temperaturen. I tillegg varmer den spesielt jevnt opp, noe som også kan være en avgjørende fordel avhengig av tiltenkt bruk.

Når de tilbereder rettene sine, stoler spesielt profesjonelle kokker ofte på at alt blir tilberedt til punkt og prikke. Men ambisiøse hobbykokker kan selvsagt også dra nytte av kobberets materialegenskaper hvis de bestemmer seg for å bruke en kobberkjele eller annet kokekar laget av dette metallet.

Kobberkjeler trenger vedlikehold

Kobber scorer med sin gode varmeledningsevne. Samtidig er metallet også ganske følsomt sammenlignet med rustfritt stål eller aluminium. Hvis du vil at kobberkjelen din skal vare så lenge som mulig, er det derfor viktig at du behandler den med forsiktighet og gir den den oppmerksomheten den fortjener.

Det er derfor best å vaske kobberkjelen forsiktig for hånd. Du bør også avstå fra å rengjøre kobberkjelen med svamper av stålull eller lignende materialer, da det ellers lett kan oppstå riper.

Kobber kan reagere ved kontakt med ulike matvarer. Dette kan føre til misfarging over tid. Hvis du ønsker å holde kobberkjelen din skinnende, kan det være nødvendig å polere den fra tid til annen. Spesielle poleringspastaer er tilgjengelige for dette formålet.

Jo mer forsiktig du behandler kobbergryten din, jo lenger vil du nyte den rustikke kokekaren din. I utgangspunktet er kobber veldig holdbart. Å investere i en kvalitetskjele er derfor definitivt en verdifull investering, da du ikke trenger å forvente å måtte bytte den med det første.

Ulemper med en kjele laget av kobber

Hvis kobberkjeler har en annen ulempe i tillegg til den relativt høye følsomheten til materialet, så er det definitivt prisen. For sammenlignet med andre kokekar, som for eksempel er laget av aluminium eller rustfritt stål, er kokekar av kobber som regel litt dyrere. Med en kobberkjele velger du også et helt spesielt kjøkkenredskap som er svært holdbart med passende omhu.

Kobberkjeler i forskjellige former og størrelser

Kobbergryter er tilgjengelige i mange forskjellige former og størrelser. Avhengig av modell er det rustikke kokekaret ideelt for matlaging over åpen ild, for eksempel. Hvis kobberkjelen har flat bunn, kan den vanligvis også brukes på en gasskomfyr eller en vanlig elektrisk komfyr.

Det er derfor verdt å tenke så nøye som mulig på forhånd hvordan og til hvilke formål kobberkjelen skal brukes i fremtiden for å finne en modell som oppfyller dine egne krav.

Kobberkjele med og uten belegg

Akkurat som kobberpanner og gryter, er kobberkjeler tilgjengelig både ubestrøket og belagt. Belegget kan blant annet bestå av tinn. I dette tilfellet er det imidlertid viktig å huske at tinn også er ganske følsomt. Metallet har et lavt smeltepunkt og er utsatt for riper. Avhengig av tiltenkt bruk av kobberkjelen, kan dette være problematisk.

Det er derfor ikke mulig å si generelt om du skal velge et belagt eller ubestrøket skall. Til syvende og sist er valget her helt ditt. Hvis du bestemmer deg for en høykvalitetsmodell og behandler og tar vare på den nøye, vil du garantert ha glede av kobberkjelen din i mange år fremover.

Sørg for å kjøpe god kvalitet

Ønsker du å kjøpe en kobberkjele er det viktig at du ser etter god kvalitet. Skallet du ønsker bør faktisk være laget av kobber og ikke bare dekket med et tynt lag av metallet. Først da kan du virkelig dra nytte av den gode varmeledningsevnen til kobber når du bruker kokekaret ditt.

I tillegg er god behandlingskvalitet selvsagt viktig. Kobberkjelen din bør tross alt definitivt ha lang levetid og ikke vise de første tegn på skade etter kort tid.

Kjøp høykvalitets kobberkjeler

Hvis du leter etter en kobberkjele av høy kvalitet, vil du garantert finne den i butikken vår. Kjøp kobberkjelen du ønsker direkte på nett og få kjøpet levert til deg enkelt.

Vi er ikke i tvil om at kvaliteten på din nye kobberkjele og vår pålitelige service ikke vil la noe tilbake å ønske.