De små festlitene med fem liter er klassikeren til hver bursdagsfest eller til farsdag, det er også mange tilbehør for deilig ølglede. Partitønner med 5 liter er tilgjengelige fra mange bryggerier, og i motsetning til flasker og bokser er de uten depositum. Det er også lettere å rydde opp: det er ikke flasker overalt etter festen. De 5 l fatene er ideelle for fester hjemme eller til grilling om sommeren. Alle kan tappe øl når du vil. Et dispenseringssystem av høy kvalitet er spesielt verdt for hobbybryggere eller de som regelmessig arrangerer en hagefest.

Tilbehør av høy kvalitet

Adaptere for fem-liters fat er laget av metall og derfor veldig stabile. Fatene kan kobles til et konvensjonelt doseringssystem. Takket være ølkranen, kan du også fjerne ølslangen fra doseringssystemet. En tilbakeslagsventil muliggjør en ren piercing. Så du kan tappe ferskt øl i små mengder. Det er tetningsplugger for fem-liters trommer med ventilasjonsplugger som kan brukes sammen med en adapter.

Små trykkreduksjonsmidler for CO2-kapsler, som også kan kobles direkte til adapteren eller fatlukkingen, er også nyttige. Vi har selvfølgelig også karbondioksidkapslene som tilbys.

Avkjøling av 5 l festkene

Selvfølgelig vil du ha kjølig øl på grillfesten. Varmt øl smaker ofte foreldet og bløtt, men det er ikke alltid like lett å avkjøle de små fatene. Kjølehylser som ganske enkelt plasseres rundt fatene er derfor praktiske. De jobber til og med uten strøm. Små fatøl-kjøleskap med kompressor lover permanent kjøling. Du kan til og med tappe ferskt øl direkte på enheten!

Til tross for best kjøling, bør ølet drikkes raskt, ikke bare fordi det ganske enkelt smaker best friskt. Etter noen dager, avhengig av lagringstemperatur, dannes bakterier og bakterier, og du bør helle bort resten av ølet.

Festfat mobile

Og hvis du vil være mobil med festkeggen, er mobile tappesett perfekt. Kran med skumknapp, liten trykkreduksjon, adapter og tetning garanterer den beste ølglede. Å tappe på fem-liters festkegger er også mulig med kraner med en håndpumpe eller automatisk CO2.

Imidlertid bør du ikke rulle fatene, fordi dette gir mye skum, som bare kan unngås senere ved å helle det veldig sakte inn. For høyt trykk skaper også skum, så en liten trykkreduksjon anbefales.

5 liters dispensersystemer - perfekt for hus- og hagefester

Fersk fatøl smaker rett og slett bedre. Verken et iskaldt øl på flaske eller hermetisert øl med eller uten flytende widget kan følge med her. På restauranter er derfor et passende dispenseringssystem vanligvis en del av det grunnleggende utstyret, og selv i det private området vil flere og flere ølelskere ikke klare seg uten den perfekte ølglede. Men selvfølgelig har ikke alle bruk for et profesjonelt ølutleveringssystem som kan være koblet til et stort fat. En 5 liters dispenser er derfor ofte den perfekte løsningen for privat bruk. Fordi du på denne måten kan glede deg over fersk tappet øl uten å måtte skynde deg utgifter. I vår butikk finner du alt du trenger for å tappe fra en 5 liters festkanne, fra det kompakte fatøl-kjøleskapet til det mobile tappesettet.

Hvem er en 5 liters dispenser egnet til?

For cateringhandel er selvfølgelig en 5 liters dispenser mye for liten. I det profesjonelle området blir det derfor vanligvis brukt andre systemer som kan betjenes med betydelig større fat. Hvis du imidlertid ikke vil gå ut hver gang for å glede deg over et ferskt øl, finner den perfekte løsningen i en 5 liters dispenser. Et slikt system er for eksempel ideelt som et høydepunkt for bursdagsfest eller andre festligheter i private omgivelser. Til slutt er innholdet i en 5 liter festkage håndterbart og også med en gansk liten Antall gjester drakk raskt. Samtidig er det et kjærkomment og fremfor alt velsmakende alternativ til ølet fra flasken som vanligvis serveres på private fester.

Hvorfor trenger du også et trykksystem for 5 liters trommer

Det er sannsynligvis neppe en øldrikker som ennå ikke har prøvd å tappe en 5 liter festkass direkte. Resultatet er imidlertid alltid det samme. I begynnelsen, i stedet fo øl, kommer nesten bare skum ut av fatet. Til slutt smaker imidlertid ølet forelde og inneholder nesten ikke karbondioksid Dette er mindre fordi du gjorde noe galt , men heller på grunn av den manglende teknologien eller det manglende trykktrykket. Hvis du ikke hadde de riktige redskapene til en stor ølfat, ville resultatet være det samme.

Driftstrykket til 5 liters dispenser

For å få frisk øl er det også av vital betydning for en liten 5 liters dispenser å sikre at driftstrykket er tilstrekkelig. Fordi tønnen er under trykk på grunn av kullsyren som har dannet seg gjennom gjæringen av ølet.

Hvis ølfat bare åpnes, frigjøres karbondioksid fra ølet. Som et resultat skjer overdreven skumdannelse som beskrevet. Dette gjør tapping praktisk talt umulig, og ølet som blir igjen i fatet mister karbonatisering og smaker foreldet. For å motvirke dette er en 5 liters dispenser med CO2-kapsel egnet og liten trykkreduksjon. Med CO2-kapselen genereres et tilstrekkelig mottrykk ved dispensering, som kan justeres til riktig styrke ved hjelp av den lille trykkreduseren. På denne måten er det mulig til tross for de kompakte dimensjonene til dispenseringssystemet, å tappe skumfritt øl fra en 5 liter festkegge.

5-liters dispenseren må rengjøres regelmessig

I utgangspunktet sier det seg selv at hygiene i forbindelse med mat bør kapitaliseres. Dette gjelder selvfølgelig også for en 5 liters dispenser. Hvis dette ikke blir rengjort regelmessig, vil bakterier og bakterier samle seg inni. Dette påvirker ikke bare ølsmaken, men kan også forårsake sykdom. Vær spesielt oppmerksom på pleien på din 5 liters dispenser og rengjør enheten grundig etter hver bruk , Forresten, sikrer du også en lengre levetid og sørger for at du vil glede deg over dispenseringssystemet ditt så lenge som muli

Avkjøling av 5 liters dispenser

I vanlige doseringssystemer kjøles ølet vanligvis på vei gjennom linjen til springen ved hjelp av våt eller tørr avkjøling. Med 5 liters dispensersystemer er dette imidlertid ikke tilfelle. Av denne grunn er det spesielt viktig her at selve tappen avkjøles tilstrekkelig. Dette forbedrer smaken og gjør det også lettere å tappe fordi kaldt øl frigjør mindre karbondioksid og derfor mindre Mottrykk er nødvendig. For å holde tønnen kjølig, for eksempel, er en kjølehylse egnet for å sette den på. Denne løsningen er spesielt praktisk på turer. Fordi det forhindrer fatet fra å varme helt opp uten strøm. Alternativt, som en 5 liters dispenser, kan du også bruke et passende fatøl-kjøleskap med CO2-trykkreduserende og kompensatorkran. Dette holder også din 5 liters festkanne på riktig temperatur og lar deg nyte et perfekt øl sammen med vennene dine.