Lag din egen hjemmelaget likør: vi har riktig tilbehør

Likører har et utrolig bredt utvalg av smaker å tilby. Det bør derfor være en egnet likør å kjøpe for nesten alle preferanser. Bortsett fra det er det enda mulig å lage likører selv med relativt liten innsats. 

Hvis du vil prøve det, finner du ulike sett med praktiske redskaper for produksjon av hjemmelaget likør i butikken vår.

Lag din egen hjemmelaget likør - det viktigste med et blikk

  • Likører er aromatiske ånder som inneholder minst 100 gram sukker per liter.
  • De fleste likører inneholder mellom 15 og 35 prosent alkohol i volum.
  • Utvalget av likører er stort og inkluderer blant annet urte - og fruktlikører samt krem-og egglikører.
  • Med de riktige ingrediensene og litt tålmodighet kan likør enkelt gjøres av deg selv.
  • I tillegg til klassiske fruktlikører kan eksepsjonelle likører også gjøres med litt kreativitet.
  • I vår butikk finner du praktiske sett, hvor du kan tilberede din hjemmelagde likør spesielt enkelt.

Hva er hjemmelaget likør?

Likører er ånder som har en spesielt aromatisk smak og har også et relativt høyt innhold av sukker. En liter hjemmelaget likør inneholder minst 100 gram sukker. Alkoholinnholdet kan variere ganske betydelig fra variasjon til variasjon. Som regel varierer det fra 15 til 35 volumprosent. Noen likører inneholder imidlertid også betydelig mer eller mindre alkohol.

Ulike typer likører

Så forskjellig som alkoholinnholdet kan være, så variert er valget av forskjellige typer likører. I tillegg til urte likører er det for eksempel krem likører og egg likører. Bortsett fra det er fruktlikører også veldig populære.

Det store utvalget sikrer at en egnet hjemmelaget likør er tilgjengelig for nesten enhver smak. Hvis du fortsatt ikke finner det du leter etter eller bare vil prøve noe nytt, kan du alternativt lage likør selv.

Mengden arbeid involvert er mindre enn du kanskje tror. Så det er verdt det å bare prøve det en gang. Bortsett fra det, er en hjemmelaget likør også en flott gave som du kan gi en venn eller et familiemedlem en veldig spesiell godbit.

Gjør hjemmelaget likør selv: hvilke ingredienser er nødvendige?

Selvfølgelig, hvis du ønsker å lage din egen likør, trenger du de riktige ingrediensene. For en klassisk fruktlikør trenger du vanligvis et halvt kilo frukt, 250 gram sukker og 750 milliliter alkohol.

Når du bestemmer deg for en bestemt type frukt, kan du styres helt av din personlige smak. Bruk for eksempel kirsebær, bringebær, pærer eller epler for å lage en fruktlikør selv.

Hvilken alkohol passer for hjemmelaget hjemmelaget likør?

En høyfast alkohol er selvfølgelig en av hovedbestanddelene i hjemmelaget likør. Hvilken type alkohol som passer best, avhenger på den ene side av ens egen smak og på den annen side av hvilken type likør som skal tilberedes. Rom, korn eller vodka, blant annet, vurderes her. Jo bedre typen alkohol passer til prosjektet ditt, jo mer fornøyd vil du være med resultatet til slutt.

Tilberedning av ingrediensene til hjemmelaget likør

I praksis viser forberedelsen av hjemmelaget likør seg å være overraskende enkel. Hvis du vil lage en fruktlikør, er det første du må gjøre, å forberede frukten. Vask fruktene grundig og fjern om nødvendig peeling og kjerner. Større frukter, som epler, må også kuttes små. Hvis du bruker ikke-spiselige frukter, som kvede, i rå tilstand, må de også kokes før du kan starte den faktiske forberedelsen av hjemmelaget likør.

Forbered likøren og vent

Når forberedelsene er ferdige, er det på tide å starte likøren. Til dette formål fylles alkohol, sukker og frukt i et egnet fartøy, som deretter forsegles så lufttett som mulig.

Fartøyet med likør som bare er satt, skal lagres på et mørkt og kjølig sted. Alt du trenger nå er litt tålmodighet. Avhengig av hvilken type frukt du bruker, kan du forvente at likøren tar mellom fire og åtte uker.

Kreative ideer for spesielle likører

Selv om de fleste likører er laget av frukt, trenger du selvfølgelig ikke å begrense deg til frukt når du lager hjemmelaget likør. Du er velkommen til å la kreativiteten løpe løpsk. Mulighetene er ekstremt varierte. Selv søtsaker eller sjokolade er ganske egnet for å lage svært spesielle likører selv.

I tillegg, forresten, kan du også bruke forskjellige krydder for å forfine hjemmelaget likør. Prøv for eksempel pepperkake krydder, som du kan legge Til En Julegave til likør eller vanilje, som er ideell for raffinering av jordbærlikør.

Så vær åpen og kreativ når du lager dine egne likører selv. Du vil bli overrasket over hvilke flotte kreasjoner du kan lykkes med litt eksperimentering.

Hvor lenge varer hjemmelaget likør?

Holdbarheten til en hjemmelaget likør avhenger av flere faktorer. Hvis du har bestemt deg for å lage en enkel fruktlikør, kan du vanligvis forvente at den varer i flere måneder takket være alkoholen den inneholder.

Med krem eller egg likører, derimot, kan du anta at de bare vil forbli spiselige i mellom to og fire uker, og bør derfor brukes opp raskt.

Hjemmelaget snaps for hjemmelaget likør

I prinsippet er det selvsagt ganske mulig å brenne væsken du trenger for likøren selv med en still. Men alle som bestemmer seg for å ta denne ruten, bør informere seg på forhånd om gjeldende lover. Fordi privatpersoner ikke har lov til å brenne sine egne snaps i alle land.

I Tyskland kan destillatører for eksempel ikke brukes privat til produksjon av alkohol. Hvis du vil lage likør selv, har du ikke annet valg enn å ta en kjøpt snaps.

Kjøp sett for hjemmelaget likør på nett

Hvis du ønsker å lage hjemmelaget likør selv og trenger de riktige verktøyene for dette formålet, har du kommet til rett sted. I vår butikk finner du ulike sett med redskaper for å kunne lage likør selv.

Kjøp settet av ditt valg enkelt online og begynn å lage din første likør selv snart. Vi er sikre på at du vil nyte det mye og kanskje til og med oppdage en ny hobby for deg selv.